Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 10:10 - ИВАН КОСТОВ-МАВЪРА,СЪДРУЖНИК В ПИРАМИДАТА КТБ,ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА-ЧАВДАР КЪНЧЕВ ОТ БУЛБАНК,ПРЕДИ УНИКРЕДИТ?!
Автор: chavdar01 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1640 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2015 10:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ексклузивно!
Вижте истината за мръсната схема
"Иван Костов - Цветан Василев - КТБ"!
Автор: Георги Георгиев, "Труд" image Държавата трябва да спаси Корпоративна търговска банка. Целта на атаката срещу КТБ е предизвикване на банкова криза, рухване на валутния борд и дестабилизация на България - с тези заклинания месеци наред Иван Костов облъчваше народа от телевизионния екран и страниците на вестниците.

От средата на юни 2014 г., когато трезорът на Цветан Василев започна да затъва, до днес Костов е един от най-ревностните му адвокати.
Бившият министър-председател направи пореден опит да осребри политическото си влияние, трупано през последните 25 години, за да вмени на хората, че КТБ, която на практика се оказа пирамида, трябва да бъде възкресена от държавата. Тоест с парите на данъкоплатците.

Защо Иван Костов положи такива сизифови усилия, за да убеди обикновените хора, че банката е един от стожерите на финансовата стабилност и без нея държавата ще рухне? Ако някой си мисли, че в качеството си на експерт Костов е загрижен за бъдещето на страната, много се лъже. Оказа се, че той за пореден път гледа към собствения си джоб.

В началото Костов умело отбиваше въпросите има ли депозити в КТБ и ако отговорът е „да”, на каква стойност са те. В крайна сметка се разбра, че цялата фамилия на ексминистър-председателят е вложител в трезора.

Отделно фирма на дъщеря му Мина Костова е била добре оплетена с банката. Тоест семейство Костови са били на финансова ясла в КТБ, от която са падали доста добри пари.

Активиране
Иван Костов беше активиран в дните след като се разбра, че банката на Цветан Василев е в тежко положение. Тогава започна да се прокрадва въпросът - „Ако се стигне до най-лошото, държавата да спаси ли КТБ, или БНБ да й отнеме лиценза”.

Разбира се, „оттеглилият се от политиката” Костов започна да обикаля телевизия след телевизия и да громи тезата, че фалитът на трезора е най-добрият вариант.

Един от най-ярките примери, че бившият премиер ще се бори със зъби и нокти за оставането на КТБ на банковата сцена, бе неговото участие в сутрешния блок на Би Ти Ви на 15 юли миналата година. Тогава обект на менторския му гняв станаха водещите Биляна Гавазова и Антон Хекимян. Двамата буквално бяха овикани от Костов, който на висок тон защитаваше КТБ и отричаше да има връзки с Цветан Василев.

„Моето мнение не е случайно. Аз съм се обявил за страж на финансовата стабилност в България”, рече Иван Костов още в началото на разговора. След това започна да „носи вода от десет кладенеца”, за да убеди драгия зрител, че ако КТБ фалира, държавата ще бъде погребана.

Попитан дали дава заявка за участие в спасяването на трезора, Костов избухна - „Ама, разбира се, че аз мога да я оправя тази банка. Аз някога оправих цялата държава заедно с моя екип”. Жалко, че никой от водещите не му припомни, че и до днес си личат последствията от разграбването, до което доведе неговото управление в периода 1997-2001 г.

Докато Костов обясняваше колко лесно и безболезнено ще е отърваването на КТБ от фалит, съпругата му Елена Костова се оплакваше как трябвало да върне хляб, взет в магазина, защото нямала пари. Получавала пенсията си в КТБ и на касата се оказало, че картата й е блокирана.

„Знаете ли какво означава конфуз? Да си подадеш дебитната карта, в която знаеш, че ти превеждат пенсията, а касиерката да поклати глава и да каже: „Картата ви е невалидна или в нея няма достатъчна наличност. Е, случи ми се. Аз се пенсионирах като председател на фондация „Бъдеще за България”, която спазваше критериите за осигуряване на служителите си върху цялата им заплата, защото работеше със световни фондове. Нямаше никаква причина да изпадна в тази ситуация, опитвайки се да платя в магазина кофичка кисело мляко и един хляб, образно казано. Наведох глава. Оставих си кошничката и излязох” - тази сълзлива история разказа Костова пред „24 часа”?!

Малко по-късно през деня се появи информацията, че Иван Костов и семейството му не разчитат само на въпросната пенсия, ами имат солидни депозити в КТБ и някогашната шефка на „Бъдеще за България” далновидно спря да си вдига телефона.

Чак в края на септември Иван Костов съобщи, че има пари в КТБ. Той предвидливо заложи на сумата от 170 000 лева - средства, които, ако трезорът фалира, ще бъдат възстановени от Фонда за гарантиране на влоговете. Така експремиерът се опита да отвърне на обвиненията, че кампанията му в защита на банката го вкарва в морален конфликт на интереси.
Истината се оказа съвсем друга, защото явно парите са много повече.

Наличност
Според информация на Capital.bg само Иван и Елена Костови са имали два влога в банката, чиято наличност е надхвърляла 1 милион лева. Сума, която ще бъде изгубена при окончателния фалит на КТБ.

Сайтът Pogled-info изнесе данни, че близки до премиера фирми имат солидни задължения към банката. А в свое разследване Pik.bg показа, че под финансовото крило на Цветан Василев е била и Мина Костова.

Бяха изнесени документи, според които фирма, собственост на дъщерята на екслидера на ДСБ, е индиректно финансирана от банкера за консултантски услуги. Срещу тях Костова е взела 270 000 лева, или близо по 30 000 лв. на месец, в периода, в който е действал договорът между дружеството й „Анторна” ЕООД и „Афлик-България” ЕАД.

Какъв е бил номерът? В началото на септември 2013 година фирмата на Костова и „Афлик-България” сключват споразумението.

По-рано, от 2008 до 2013 г., консултираното от дъщерята на Иван Костов дружество е получило милиони левове кредити от КТБ по схемата на свързаните лица.

Само през 2010 г. „Афлик” е спонсорирано с 48 млн. лв. До днес не се знае каква работа е свършила фирмата на Мина Костова, за да получи над четвърт милион лева. Остават съмненията, че договорът е фиктивен, защото неговият предмет на практика е формален - „изготвяне на анализи и прогнози на управленските и законодателните промени и на икономическите рискове и кризи в страната”.

Всичката тази информация, уличаваща Иван Костов в морален конфликт на интереси по казуса КТБ, не го спря да продължи пламенните си слова в защита на банката. Той дори хвърли обвинения върху прокуратурата, че е осуетила спасяването на трезора, тъй като нейни служители не са оставили квесторите да си свършат работата.

Това предизвика реакцията на главния прокурор Сотир Цацаров, който заяви, че на практика Костов преповтаря писмените позиции на Цветан Василев.

Бившият премиер не замълча и след думите на Цацаров и продължи да настоява, че банката може да бъде спасена, като той и неговият екип дори имали готов план за това.

Не е ясно защо Иван Костов подминава безмълвно твърденията на бивши служители на КТБ, че е бил постоянно присъствие в кабинета на Василев в продължение на дълги години.

В крайна сметка Костов не успя да осребри политическото си влияние, въпреки неимоверните си усилия. В момента Софийският градски съд чака зелена светлина от Върховния административен съд, за да обяви КТБ във фалит. ВАС трябва окончателно да се произнесе по жалбите срещу процедурата, заведени от големите акционери в банката, които всъщност са фирми, свързани с Цветан Василев.
Дано тази случка да покаже на Иван Костов, че е време най-сетне да отърве България от своята сянка, като действително се оттегли от политическата сцена и обществения живот на страната.

Хронология на фалита
13 юни 2014 г.: Изпълнителният директор на КТБ Георги Христов коментира пред медиите, че между Цветан Василев и Делян Пеевски е възникнало напрежение. По-късно е лансирана тезата, че депутатът е поръчал убийството на банкера.
16 юни: Масово теглене на пари от клонове на КТБ.
17 юни: БНБ твърди, че банката е стабилна.
18 юни: Подуправителят на БНБ Цветан Гунев е привлечен като обвиняем, защото не е упражнил контрол над 19 лоши кредита. Не се казва от коя банка са.
19 юни: КТБ съобщава, че е с висока ликвидност и функционира нормално.
20 юни: КТБ иска подкрепа от БНБ, която налага специален контрол.
22 юни: БНБ успокоява: КТБ ще отвори след месец.
9 юли: Управителят на БНБ Иван Искров казва, че в края на седмицата ще бъдат оповестени докладите на одиторите на КТБ.
11 юли: Липсват досиета за повече от половината кредити, раздадени от КТБ, на стойност 3,5 млрд. лв. Заговаря се, че лицензът на банката ще бъде отнет. Арестувани са служители на КТБ по обвинение, че са изнасяли пари в чували.
12 юли: Цветан Василев е обвинен от прокуратурата в длъжностно присвояване в особено големи размери.
22 юли: БНБ очаква до края на август конкретни предложения от най-големите акционери в КТБ за бъдещето на банката.
25 юли: Цветан Василев се крие в чужбина, откъдето пише, че ще оздрави банката.
26 юли: Василев е обявен за международно издирване чрез системата на Интерпол.
16 септември: Банкерът се предава в полицията в Белград. БНБ удължава срока на специалното наблюдение над КТБ до 20 ноември.
17 септември: Василев е пуснат от ареста в Белград.
19 септември: Иван Искров казва, че топката за КТБ вече е в полето на политиците. За да се избегне фалит, са необходими 6,5 млрд. лв.
25 септември: ЕК започва процедура срещу България заради казуса с КТБ, защото отдавна е изтекъл срокът, в който държавата трябва да възстанови влоговете до 100 000 евро.
13 октомври: Съобщение от БНБ, което гласи: КТБ може да бъде преструктурирана само след законови промени.
31 октомври: Парламентът отказва да приеме текстове за спасяването на КТБ. Иван Искров: Спасяване на банката вече е невъзможно.
6 ноември: БНБ отнема лиценза на КТБ.
24 ноември: Софийският градски съд спира разглеждането на производството за фалит на КТБ. Причината - акционерите й са подали жалба във ВАС срещу отнемането на лиценза.
13 януари: Тричленен състав на ВАС отказва да разгледа жалбата, определя я като несъстоятелна. Акционерите обжалват. Очаква се окончателно решение.


P.S.
РАЗВИТИЕ НА ЕДИН БГ.ПОЛИТИК!

ИЗМЕКЯР,КРАДЕЦ ПОЛИТИК,ФИНАНСОВ МИНИСТЪР,ПРЕМИЕР!

ПОЛИТИК,ЛАБОРАНТ,КРАДЕЦ,ИЗМЕКЯР!!!
...........................................................
НАПЪРДУЦЯН, СЪЩО ИМА КАКВО ДА КАЖЕ ЗА %-ТЕ НА КОСТОВ В УНИКРЕДИТ-БУЛБАНК!!!
КАК СЕ "ЗАЩИТАВА" 200 000 ЛВ. МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА?
КАК?????????????????!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3981548
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930