Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2015 10:19 - Най-скъпо платеният държавен енерГЕПИк е ... мултак
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 9049 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 03.09.2015 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В началото на седмицата медийно-политико-енерГЕПИйната мафия започна поредното промиване на мозъци на робите, с цел отвличане на вниманието от истинските, тяхни си престъпления, заради които пак се гласят да ни бръкнат в джобовете, през цените на електроенергията.
Нека припомним изцепката на рИформаторчето от зелената горичка (в Медиапул):

"
Зеленогорски смята за недопустимо средната работна заплата в държавната енергетика да е 3100 лв. и да се иска повишаване на цената на тока. "Аз твърдя, че трябва да се оптимизират разходите, че е недопустимо средната заплата в БЕХ да е 4053 лв., че е недопустимо средната заплата в НЕК да е 3800 лв., в "Булгаргаз" - 3600 лв., в "Булгартрансгаз" - 3600 лв., в АЕЦ е 4300 лв."

Видно от поръчковото изявление на рИформаторчето най-високо е заплащането в структурите на АЕЦ"Козлодуй" и БЕХ. Сега ще видим и това, което зелената горичка не ни казва. Коя е тази персона, която грее столове в съветите на директорите на същите две държавни структури.
И това е, той е, неговото име е ...

image

... Жаклен Йосиф Коен (в средата на снимката, между посланика на Кралство Испания (в ляво на снимката) и изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй)

А сега нека проследим енерГЕПИйната кариера на този въздесъщ "експерт и мениджър". Точните дати на хронологията са взети от съответните вписвания в Търговския регистър. (Настоятелно моля желаещите да коментират да се въздържат от обиди и нападки на етническа основа! Коментарите се модерират и такива няма да бъдат пускани.)

10 декември 2013-та г. Коен е назначен за член на Съвета на директорите (СД) на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД. Тук е важно да се отбележи, че на власт е правителството на Орешарски.

16 юли 2014-та г. Коен е назначен за председател на СД на АЕЦ "Козлодуй". Държавата все още се управлява от кабинета Орешарски.

16 юли 2014-та г. Коен е назначен за член на СД на БЕХ (Български енергиен холдинг), структурата собственик на всичко държавно в енерГЕПИката. Не, датата не е сгрешена. Двете последни вписвания в регистъра са станали в един и същи ден.
Държавата все още се управлява от кабинета Орешарски.

8 август 2014-та г. кабинетът Орешарски предава власта на правителството на Георги Близнашки.

25 септември 2014-та г. БЕХ назначава Димитър Ангелов за изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" (десният от горната снимка). Към онзи момент Ангелов е пенсионер от няколко години, но в същото време е и любимец за шеф на АЕЦ-а на бъдещия премиер Бойко Борисов. Ангелов беше първото назначение за директор на АЕЦ-а още в началото на първият му мандат, през 2009-та г. Ангелов е известен още с това, че е племенник на Гриша Филипов - министър-председател от комунистическото минало. Момента на назначението му е по времето на кабинета Близнашки. Още преди Борисов да встъпи в длъжност Ангелов успява да подпише сделката за най-големият грабеж на настоящия кабинет.

От интернет-сайта на на АЕЦ-а:

09.10.2014 ПОДПИСАХME ВАЖЕН ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 ЕНЕРГОБЛОК

Подписан е договорът за реализиране на втори етап от проекта за продължаване на срока на експлоатация на 5 енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”.


За най-последното развитие на този нагъл грабеж можете да си припомните в "
Официално съобщиха скороста на грабежа от АЕЦ "Козлодуй"".

7 ноември 2014-та г. кабинетът Борисов-2 полага клетва.

26 юни 2015-та г. Жаклен Коен все още грее два държавни стола и е официално най-високо платеният енерГЕПИк!!! В този период България бележи абсолютен рекорд по износ на електроенергия в цялата си 1334 годишна история (
Златният век на България ... по износ на електроенергия (поправена)), а АЕЦ "Козлодуй" бие всички рекорди по продажба на електроенергия на "честнте" частници, за сметка на всички нас (Колко частна е държавната АЕЦ "Козлодуй"?). Независимо от това се прави всичко възможно цената на тока да се повиши!!!

рИформаторчето от зелената горичка всъщност настройва жертвите, всички нас, срещу редовите енергетици, отвличайки Фниманието от големите играчи и истинки големите им грабежи и престъпления, от които той също се облагодетелства. Ако средните заплати в сектора бъдат намалени няма да пострадат Коен, Ангелов, Борисов и цялата политико-енергепийна мафия. Тяхните джобове ще продължават да преливат от безкрайните грабежи в сектора. А жертвите ще изпускат парата плюейки редовите енергетици.

И нека завършим с официално най-богатия енерГЕПИк в държавата (Медиапул):

"
Жаклeн Коен поема временно поста изпълнителен директор на "Български енергиен холдинг" (БЕХ) на мястото на титуляра Иван Йончев. Изненадващата новина за поредната промяна по върховете на държавната енергетика бе обявена в четвъртък, дни преди планираната оставка на правителството.
Жаклен Коен е в борда на АЕЦ "Козлодуй" и е имал бизнес отношения с "Мултигруп" на Илия Павлов и фонд на скандалния предприемач Валентин Моллов
."

Георги Котев



Гласувай:
9



1. gikotev - Още веднъж предупреждавам!
26.06.2015 10:35
Понеже още в първите минути на публикацията се появи, както очаквах, нападка на етническа основа, както съм посочил и в сърцевината на текста, такива коментари НЕ са добре дошли тук и няма да се допускат. Абстрахирайте се от етническите принадлежности на "героите" и гледайте на нещата от принципна позиция.
Благодаря за разбирането!
цитирай
2. olivie - Аз помня една дата - 25 август 2015г.
26.06.2015 14:35
Това е датата, когато енергетиката в този и вид ще престане да съществува. При едно условие - че ОБама не си е правил гаргара, а наистина е дал на Китай патента за производство на генератора на Росси и че на тази дата ще залеят света с него. Помолете се тогава за тунеядците. Ха да видя тогава как ще ми съберат такса обществена солидарност като са ме откачили...
цитирай
3. blasterica - Лапаница на хищни теменужки: официално по самопризнания
27.06.2015 10:19
Много интересен е и Гoдишният индивидуален oтчет на АЕЦ Козлодуй, публикуван на страницата на БEХ.
Тук няма място да се направи финансов анализ, a някои частични бележки по възнагражденията и промените в структурата на персонала.
Възнаграждения на членовете на Съвета на директорите по договори за управление и контрол:
2013 – 116 хил. лв
2014 – 176 хил. лв.
р/kа 34% -60
А р/kа в печалбите от еlectricitytrade 2014 към 2013 - 16%
Съвета на директорите: Жаклен, Иван и Димитър Или 1/2 от увеличението печалба е изядена от тези трима.
Интересно е изменението в структурата на заетостта в централата.
Така например спрямо 2013 г. през 2014 Ръководният състав се е увеличил с около 2%, т.н. специалисти с около 1 %, Персонал, зает с търговията, услугите и охраната е нарастнал с 10%, докато всички останали длъжности, които оперативно-технически вършат работата в АЕЦ са намаляли и като дял и в абсолютно изражение....
Тук питаме КАК се обслужва оперативно-техническата работа на АЕЦ, когато там започва неистов ръст на ръководители при намаляващ оперативен персонал, бъка от неизвестни по специалност “специалисти”, охрана, градинари, сервитьори и готвачи, а техническият оперативен персонал намалява по брой и процент?
Графа “квалифицирани работници” е намаляла спрямо предходната година с близо 5,5%, по графа “Машинни оператори и монтажници” с близо 10% за една година, графа Професии изискващи специална квалификация е намаляла с близо 3%, “Техници и приложни специалисти” са намаляли с 1,6% за една година.
Това е чудовищно преструктуриране на заетостта в АЕЦ. Значи тя си работи на самотек, превръща се в хотел – ресторант и хранилка на шефове, а персонала, отговарящ за присъщата й дейност намалява.
Може пък Теменужка да нарича това "оптимизация". Въпросът е - оптимизация на какво? На лапаницата на Теменужка и другите бурени, в градината на АЕЦ-а или на сигурността на централа и персонал? Ако под оптимизация се разбира да оплевиш продуктивните растения и разсаждаш паразит-бурен!
цитирай
4. gikotev - Re: Лапаница на хищни теменужки: официално по самопризнания
27.06.2015 10:42
Благодаря за обърнатото внимание! Ще го видя този отчет. Тези дни го търсих в Търговския регистар, където също трябва да бъде публикуван, но явно още не са успели.

Поздрави!
цитирай
5. blasterica - Хомункулус, зомби или Нероденият Коен
27.06.2015 12:39
Странно, раждал ли се е човек на име Jacklen Yosif Cohen? Такъв човек ... не съществува. А изписването на името му прилича на фалшифицирано имe от паспорт, който трябва да заблуди американските паспортни власти. Често използвано от емигрантите, които имат проблем за влизане в САЩ. Вместо Zhaklen - JACKLEN
Вместо Josef - YOSIF
Това е човек без биография!
Дори Блумбърг нямат никаква информация за него. И този дошъл от нищото човек, с неизвестно образование и произход, без дата на раждане, без препоръки, със съмнително изписвано на латиница име, управлява мега-холдинга БЕХ.
Ето данните на Блумбърг, т.е. липсата на данни за този всемогъщ енергиен мениджър, дошъл от Нищото.
Executive Profile
Jacklen Yosif Cohen
Chairman Executive Member of the Board of Directors and Chief Executive Officer, Bulgarian Energy Holding EAD
Age
Total Calculated Compensation This person is connected to 1 Board Members in 1 different organizations across 1 different industries.
See Board Relationships
-
Background
Jacklen Cohen has been Chairman Executive Member of the Board of Directors and Chief Executive Officer of Bulgarian Energy Holding EAD since July 2014 and has been its a Director since July 10, 2014.
Corporate Headquarters
16 Veslets Street
Sofia, -- 1000
Bulgaria
Phone: 359 29 26 38 00
Fax: 359 29 25 04 01
Board Members Memberships
2014-Present
Chairman Executive Member of the Board of Directors and Chief Executive Officer
Bulgarian Energy Holding EAD
Education
There is no Education data available.
Other Affiliations
There is no Company Affiliations data available.
Annual Compensation
There is no Annual Compensation data available.
Stocks Options
There is no Stock Options data available.
Total Compensation
There is no Total Compensation data available.
Значи Jacklen Yosif Cohen се е появил на този свят за шеф на борда на БЕХ. Изглежда това е хомункулус, специално създаден за шеф на БЕХ.Както казват алхимиците "За да създадеш хомункулус, трябва да убиеш човек." Или народ??
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842360
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031