Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
25.07.2017 06:17 - СТРАХОВИТО
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 20.07.2019 19:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                    ИСТИНСКО ЧУДОВИЩЕ




image

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално въведе във въоръжение 11-ят американски самолетоносач и първият от ново поколение с ядрено задвижване, съобщи Франс прес.

"Американската стомана и американските ръце произведоха послание от 100 000 тона към света. Американското могъщество не знае граници", заяви Тръмп на церемонията във военноморската база в Норфък, щата Вирджиния.

"Към които и хоризонти да се насочи този кораб, съюзниците ни ще спят спокойно, а враговете ни ще треперят от страх", заяви президентът на САЩ на церемонията по официално приемане на кораба от военноморските сили.

Сред присъстващите на церемонията бяха бившите министри на отбраната Доналд Ръмсфелд и Дик Чейни.

Новият самолетоносач "Джералд Форд" е кръстен на 38-ия президент на САЩ. Строежът му започна през 2009 г. и трябваше да завърши през септември 2015 г. на цена от 10,5 млрд. долара, но този бюджет бе надхвърлен с над 20% и достигна 12,9 млрд. долара.

Новият самолетоносач е първият от клас "Джералд Форд", който заменя досегашния клас самолетоносачи "Нимиц". Следващият от това ново поколение е самолетоносачът "Кенеди", чийто строеж вече е започнал. Военоморските сили  на САЩ искат да увеличат флота си до 12 самолетоносача до 2031 г.

Никоя друга държава няма такава военноморска сила. Русия и Франция имат по един самолетоносач, а Китай въведе във въоръжение втория си, но той още не е в оперативна готовност.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

Save


Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3198155
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575