Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 16:02 - Дом нарисуван от въображението
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 2852 Коментари: 0 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Не е необичайно за дизайнерите и архитектите, особено тези от най-изтънчените бюра, да си сътрудничат с художници по различни проекти. Архитект Suchi Reddy от архитектурното бюро в Ню Йорк Reddymade, е помолена от клиенти да реновира 100-годишен дом в Бедфорд, след като вече е пренаправила техния апартамент в града. Забележително е обаче огромното количество художествени творби, инсталации и артистични детайли, които се промъкват в семейния дом – превръщайки вековния дом в палитра от естетически мечти.

Клиентите на Реди са собственици на имота в продължение на години преди да решат да се нанесат в него,  казва дамата на дома – човек, на чието творчество реди се възхищава и споделя, че я ползва за свое вдъхновение. „Сградите вече не старееха грациозно и изискваха цялостна реконструкция, за да бъдат направени безопасни и да срещнат нуждите на нашето разрастващо се семейство“, казва тя, което е тактично обяснение, че къщата има проблем с мухъл. Обезопасяването и подсилването на структурата е бил приоритет, заедно с открит, по-модерен план с по-високи тавани и нов фокус върху 30-те акра тревна площ, на които се намира домът. „Самата къща трябваше да се отвори възможно най-много към красивата местност“, каза Реди, която работи върху петгодишния ремонт заедно с Гари Савицки – ландшафта архитект и Миранда Брукс – главния изпълнител Ron Par Construction.

image

image

image

Що се отнася до изкуството? „Ние искаме да покахме да работим с художници и занаятчии с опит в различни области, за да се разширят границите, да ни вдъхновят с нови идеи и да се разширят границите на изработката“, казва Реди. Илюстрацият на Мария Антоанета от художника Наташа Зупан е изложена в синьо и бяло в кухнята на семейството, скулптурен полилей,  първоначално част в дизайнерската колекция на МоМА, е поръчан и пренаправен, а сега седи над масата за хранене. Чифт антропоморфни железни  столове поздравяват посетителите в антрето, а списъкът с изкуство е безкраен.

Предизвикателството пред дизайнерския екип е да създаде такова пространство, което да продължи да функционира като семеен дом. „Нямам никакъв интерес да създам къща-шоу, която да впечатлява други“, казва скромно собственика на къщата. Реди омекотява някои от по-смелите дизайни и работи с органични форми и най-вече неутрална палитра. Тя създава дом, който отговаря на нуждите на клиентите, без да компрометира естетиката. „Тя създаде възможности за моите фантастични фантазии да станат живи, интересни точки, които добавят, а не се отклоняват от целостта на интериор. „, добавя още собственикът.

image

image

image

image

image

image

Източник: Architectural Digest




Гласувай:
20



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2773273
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031