Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2018 09:35 - СПРАВЕДЛИВОСТТА ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМА
Автор: uaklamat Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сергей Хелемендик: СПРАВЕДЛИВОСТТА ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗМА

 

През 2003 г. в книгата „НИЕ тях ще ги...”, станала известна през последните години, съм написал, че в света започна война за оцеляване. Днес войната е в пълен ход и нейно главно оръжие е идеологията за глобализма, злокачествената идея за постигане на световно господство.

Глобализмът е стара идея за световно господство в името на процъфтяването на шепа „избрани” свръхчовеци, напудрена с неолиберална и неоконсервативна риторика.

Митологията на глобализма е свързана с митологията за демокрацията като власт, „избрана” от народа, но днес на всеки мислещ човек му е ясно, че тази власт се избира от парите, а не от избирателите. Т.е. изборната демокрация днес е властови инструмент в ръцете на тези, в които са парите на света, в ръцете на глобалния олигархат, който „избира” с помощта на парите своите кандидати по целия свят, а отговорността възлагат на народните маси, за да им кажат след това, че тези марионетки са ги избрали те самите и отговорността за този избор е тяхна.

Управляващите винаги са били избирани, но днес изключително несправедлив е механизмът на тяхното избиране. Този механизъм е корумпиран и извратен от финансовата глобалистка олигархия. Чувалите с пари започнаха да управляват демокрацията.

Известният американски мислител Ноам Хомски дава следното определение: „Глобализацията е резултат от действието на влиятелни държави, които натрапват на народите в света търговски и други съглашения, за да могат корпорациите и богаташите да господстват в икономиките на различните държави, без да имат каквито и да било задължения към тяхното население.”  „Война от нов тип” се нарича глобализацията от други мислители. Субект на тази война са не някои държави, а едно наднационално общество. Именно то унищожава останалите в света национални суренитети.

Предлагам някои разсъждения на тема нова планетарна мегаидеология за победа над идеологията за глобализма - Идеи за Победа.

Новата Идея за света трябва да се основава преди всичко на правото на живот на всеки човек и е необходимо това право глобално да се оповести.

Справедливостта трябва да бъде в основата на оцеляването на хората, защото Справедливостта е основен социален инстинкт, тя е проекция на принципите за хармония и равновесие, които са заложени в природата, върху света на хората.

Нейният символ вярую трябва да бъде заповедта „Не убивай”. Всички хора са равни в правото си на живот! Това право трябва да им бъде осигурено и едва след това може да се разсъждава за благосъстояние, потребление и т.н.

Новата Идея трябва да се основава на приети от човечеството многообразни принципи на колективизма. Тези принципи противоречат изцяло на обществото на безгранично и алчно потребяващите индивидуалисти.

Индивидулното благополучие е невъзможно в свят на масов хаос и страдания. Въпросите за количеството и качеството на потреблението, а още повече за благосъстоянието, са били решавани от народите само съвместно като общество.

Новата Идея – това е нов начин на съжителство на народите и цивилизациите на основата на Справедливостта.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: uaklamat
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 104351
Постинги: 64
Коментари: 13
Гласове: 58
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031