Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2017 12:40 - Лъжа 3 на Марешки. Аз осигурявам евтини лекарства на хората
Автор: davarna Категория: Новини   
Прочетен: 1321 Коментари: 1 Гласове:
0



Истината: Марешки трови с лекарства от третия свят, краде ДДС за милиони

image

С лекарства от третия свят пълни аптеките си кандидатът за министър председател или поне за министър на здравеопазването Веселин Марешки. Схемата с вноса на илачи с изтекъл срок на годност се разиграва второ десетилетие. Според близки на бизнеса на милионера той контрабандно внася и препакетира лекарствата със съмнително качество и изтекъл срок на годност, произведени в Индия, Пакистан и други страни от третия свят и затова те стигат до аптечната мрежа на по-ниски цени. Неплащането на мито, данъци и пр. държавни такси, както и ниското качество е причината за ниските крайни цени. Проблемът обаче е не само в по-малкото приходи за хазната и огромната печалбата на един човек, а в качеството на често животоспасяващи медикаменти.

В последните години обаче дори пенсионерите в големите градове, които са най-дългогодишните клиенти на аптекаря зарязаха Марешки и се пренасочиха към други вериги. Първо, защото отдавна продаваните от варненския бизнесмен не са най-евтините. И второ, и на най-върлите му привърженици стана ясно, че лекарствата от аптеките му не лекуват.

Според бивши служители на аптечния бос, които заради отлива на клиенти стават все по-многобройни и пълнят бюрата по труда, голяма част от хаповете в шишенца и блистери дори не отговарят на името на опаковката.

Недоволни служители на Марешки сигнализират и друго. Запознати със счетоводния му документооборот твърдят, че нито една от аптеките му не издава фактури по ДДС. Близо 36 млн. лева е месечната сума от неплатен данък, която влиза директно в политическия проект на Марешки и джоба на политическия му партньор напоследък Бойко Борисов.
Схемата на наглата кражба на ДДС е следната: Аптеките жонглират с десетки фирми, които първо не издават фактури, второ преди да достигнат оборот от 50 000, за да се регистрират по ДДС, изчезват за малко – за няколко месеца, за да мине година и след това пак влизат в обръщение.
Простата сметка показва, че по този начин Марешки и сие не плащат ДДС в размер на 36 млн. лв месечно (тридесет и шест милиона) лева.

Това е кражба от държавата и гражданите на България. 



Гласувай:
0



1. olivie - здр., не си прав
21.03.2017 23:57
Доколкото знам всичките му аптеки са регистрирани по ДДС. Многократно сме го проверявали и всичко написано горе е меко казано клевета, повтаряна често то хора които не разбират. Истината е елементарна - една малка аптека, дори и с ДДС регистрация не поддържа голяма складова наличност, а си води записки и работи с поръчки за следващия ден.с нередовни клиенти. Марешкиси е поръчал софтуер който му прави тези изводи статистически значими по пера медикаменти както със здравната каса, така и настрани. Всяка позиция се договаря със съответния склад на едро за получаване на максимална отстъпка при покупка на голямо количество и складът получава разпределение къде колко да занесе. За това се биеи в гърдите, че е атрактивен, защото е крупен клиент. След това зависи от него дали да вкара цялата отстъпка от склада в цената (или по - точно дали да използва цялата отстъпка на един фокус и да слезе под себестойността на лекарството) Никакви Индии и Пакистани - той просто прави това което можеше да прави аптечно, ако не беше приватизирано. За това се получи и срив на пазара в Ямбол на времето при битка между вериги аптеки. По същия начин се намаля и цената на хляба, ако производител от друг район иска да стъпи във вашия и т.н. Всички описани далавери се правят от малки аптеки с цел оцеляване, Марешки просто е над тях, НО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ НИКОГА. (да е мислил какви ги е плещил по президентските избори)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: davarna
Категория: Новини
Прочетен: 22595
Постинги: 14
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930