Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2014 22:05 - КРАЯТ НА ЗАПАДА СЕ ВИЖДА НАЙ-ЛЕСНО ОТ РУСИЯ
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 15096 Коментари: 11 Гласове:
23

Последна промяна: 06.09.2014 07:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поклонниците на Запада се страхуват най-много от 2 въпроса.
Първи въпрос: Кой финансира революцията в Русия през 1917 г., т. нар. „октомврийски преврат“?
Втори въпрос: Какво е бъдещето на Запада в обозрим период? Примерно: до края на този век?
Когато ги помолите учтиво да отговорят, започват да мънкат, увъртат, шикалкавят, лъжат, мамят - и в края на краищата да се преструват, че не разбират какво ги питате? И гледат да отведат разговора към други теми, въпроси и проблеми. Само и само да не задълбават в тези двата.
Понеже, за тяхно съжаление, днес благодарение на интернет все повече хора могат да достигнат до отговорите. И когато намерят тези отговори, вече е доста по-лесно да разкъсат паяжините на западната пропаганда - и да се види действителността такава, каквато е.
Кой е финансирал революцията от октомври 1917 г. в Русия? Не, тя не е „руска революция“, защото сред ръководителите, организаторите и извършителите й руснаците са пренебрежимо малцинство. Които руснаци са участвали в нея, е било насила, по принуда и под дулата на наганите. Желаещите могат да намерят доста информация по въпроса в „Гугъл“.
Естествено, сащофилите, западноблизачите и мазохистичните любители на брюкселския чиновнически идиотизъм грижливо ще избягнат да извършат това простичко действие - да кликнат с мишката в „Гугъл“ или в някоя друга търсачка. Защото то може да наруши крехкото им психическо равновесие.
Може да се окаже, че омразният им комунизъм е доведен на власт от същите сили, на които те сега се прекланят, лижат и ближат ботушите и задниците им, изпадат в пещерно-маймунско умиление при вида на педерас-парадите, водени от западни посланици с неустановен и неустановим пол, и, според безсмъртния израз на бай Ганьо, винаги са готови да целуват американския или брюкселски чиновнически орган „на едно място“, „на друго място“ и „на още по-друго място“.
За тяхно съжаление, България, докато я има, е и ще бъде русофилска.
Това е положението.
Българският народ не е заразен с психопатичната русофобия, която се опитват да му привнесат сащоблизачите, и е запазил чувството си за историческа благодарност към онази страна, която е проливала кръвта си, за да го освободи от 500-годишно робство - та, покрай другото, днешните олигофренични русофоби да могат да плюят по Русия на български, а не на турски. Впрочем, те биха предпочели, несъмнено, на турски. Русофобите винаги са обичали робството, камшика, преклонението пред поробителя - независимо дали този поробител ще е от Анадола или Алабама.
Така, че на когото не му харесва русофилска България: хайде, друм!
Куфар, летище, Анадола! Може и Мюнхен или Лондон - там разликата с Анадола става все по-малка...
Така стигаме до втория въпрос, който нашенските почитатели, фенове, лизачи и близачи на Запада старателно заобикалят, премълчават, избягват и отбягват: какво е бъдещето на любимия им Запад?
И понеже на Запад, поради тоталното смъкване на културното ниво, иначе казано - поради всеобщото оглупяване, просто вече няма анализатори и изследователи на необходимата висота, ще дадем думата на руснак.
Както е известно отдавна, нивото на образованието в Русия, независимо от политическата система, винаги е било по-високо от образованието на Запад, което на всичко отгоре в хуманитарните дисциплини вече се е изродило до най-примитивна агитация и пропаганда на т. нар. „западни демократични ценности“ - тоест, на антихристиянството, педерастията, педофилията, инцестофилията, разрушаването на семейството, презрението и пренебрежението към патриотизма и Родината, двойните и тройни стандарти и все такива едни „ценности“.
И така, как от Русия се вижда краят на Запада - в статията на професор Сергей Лебедев...
 

КРАЯТ НА ЗАПАДА СЕ ВИЖДА НАЙ-ЛЕСНО ОТ РУСИЯ

image

 проф., д. ф. н. Сергей Лебедев

 Преди няколко дни Норвежкото бюро за статистика съобщи, че най-разпространеното име сред мъжете в Осло е Мохамед.
Същото име е най-разпространено сред новородените от мъжки пол в Лондон.
Най-разпространеното име сред новородените момчета в Париж е Али.
В Берлин - Хасан.

Ислямизацията набира стремително обороти в цяла Западна Европа.
Започнала през 70-те години на ХХ-ти век, днес, само 40 години по-късно, тя придобива особено значение. Учудващо е само обстоятелството, че именно Норвегия се оказа на първо място по съотношение на имигрантите спрямо коренното население. Допреди време тази държава имаше репутацията на анти-имигрантска страна и се отнасяше строго с гастарбайтерите. Норвегия не искаше да се окаже смачкана от толерантните европейски имиграционни закони и нямаше особено желание да си дели нефто-газовите приходи с Европа. Именно затова и дълго време не влизаше в НАТО. За норвежците беше важен самият анти-имигрантски принцип: да не се пускат чужденци на своя територия. Даже бяха проведени референдуми за членство в ЕС, които отхвърлиха тази идея.
Но, за голямо съжаление, Норвегия не успя да се опази от европейските миграционни процеси.
Как са нещата в останалата част на Европа?
В едни страна има повече имигранти, в други - по-малко. Но, така или иначе, това е залезът на Европа. Когато такива мислители на ХІХ и ХХ вв. като славянофилите и Шпенглер разсъждаваха за залеза на Европа, техните изказвания се посрещаха с присмех: „Я вижте, Европа живее и процъфтява, въобще не мисли да изчезва“. Но тези философи въобще и не твърдят, че Европа някъде ще рухне или ще изчезне в небитието. Залезът на Европа - това е просто дълга и бавна деградация. Падането на Римската империя е продължило повече от нейния разцвет.
Всички изследователи, независимост от тяхната религия и идеология, са съгласни, че Европа е отрязала своите християнски корени. Днес бабичката Европа е постхристиянски континент. Вярно, че има изключения - Ирландия, Полша, някои райони на Испания. Тези европейски „островчета“ остават католически, встрани от общоевропейските тенденции. Но в Европа цари постхристиянството. Колкото и да е тъжно това, но процесът е необратим. Разбира се, ако европейците изведнъж се стреснат, съвземат се и тръгнат към църквите, създавайки многодетни семейства, ситуацията може и да претърпи обрат - но този евентуален процес ще трае десетилетия. А през това време къде да отидат десетките милиони имигранти, които активно раждат и възпитават децата си не според европейските - а според своите си ценности?!
През 60-те години на ХХ век имигрантите наистина работеха, трудеха се усилено - но сега гостите от ислямските страни пристигат само, за да живеят от социални помощи, а се трудят и работят само с репродуктивните си органи. Ярък израз на тази критична ситуация е неизброимото количество деца на имигранти в европейските столици. Ислямизацията - това е залезът на Европа, който свидетелства за необратимостта на упадъчния процес.
Как е загивал Древният Рим?
Отначало римските граждани престанали да служат в армията, а после и да работят. Римляните смятали, че работата е занимание за роби. На стража по римските граници стоели варварите, които били и войници, и работна сила. Това вече било залезът на Рим.
Днес в Европа се наблюдава подобна картина - там преобладават хедонизмът (увлечението по развлечения, забавления и наслади), страстта към груби чувствени удоволствия. Европейците отдавна не служат в армията и говорят за „безконтактна война“, перчат се, че не се страхуват от близкия бой, но пазят кръвта си. Европейците опитват да превърнат своя упадък в добродетел, те не желаят да се сражават за своята Родина. След 1918 г. Франция не е спечелила нито една война! Тя е участвала във войни просто като неособено важен коалиционен член. Елитните части на френската армия - това е Чуждестранният легион. През първата половина на ХХ век във Франция все още служели сенегалските стрелци, които били наричани романтично „черната сила“ - force noir, имало и араби от Мароко. Сенегалците и мароканците били най-добрите френски войници. (Впрочем, зверствата на мароканците и масовите изнасилвания на италиански жени са описани от Алберто Моравия в „Чочарка“).
Нещо подобно може да се наблюдава и в Британия. И досега в английската армия служат непалските гурки, които участваха във Фолклендската война и Афганистан.
Трябва да се споменат и САЩ.
В Щатите живеят десетки милиони южноамериканци, мнозина от тях служат в армията. Белите офицери са там, където трябва да се натискат копчета, а основните работяги на войната, които прочистват кишлаците в Афганистан и Ирак, са порториканци, мексиканци и техни събратя.
В наши дни се сбъдва шпенглеровският „Залез на Европа“.
Краят на постхристиянския континент не е красива и героична гибел в страховити битки - а бавно разлагане на европейците. Европа навлиза в старчески маразъм и неизбежно угасване. Европейците загубиха способност да се борят, да воюват, да създават култура.
Какво им остава?
Хляб и зрелища.
Върху развалините на европейската цивилизация ще живеят пришълци. Да не забравяме, че в Римската империя поради спадането на раждаемостта и пораженията във войните са били поканени варвари в качеството им на гастарбайтери. В Римска Галия всеки десети жител бил варварин - а днес процентите на африканците и азиатците в Европа са значително повече.
Разбира се, тази ситуация е много печална. Западната цивилизация, независимо от всичките й минуси, все пак е цивилизация. Не съм сигурен, че мюсюлманите или китайците са достойна алтернатива на европейците.
Главното за Русия сега е да се държи настрана, за да не загине заедно със съседната й част от Европа. Разбира се, много е тъжно това, което се случва с европейската цивилизация - но Русия трябва да мисли и за себе си.

Източник: www.ruskline.ru
 

Превод: Л. Чолаков

Този превод е обект на авторско право.

Препубликуването му, изцяло или отчасти, се разрешава
САМО С ПОСОЧВАНЕ НА ПРЕВОДАЧА И ЛИНК КЪМ ПРЕВОДА.

 




Гласувай:
24


Вълнообразно


1. pesho - Американски генерал: При евент...
03.09.2014 22:18
Американски генерал: При евентуална война руската армия ще унищожи американската
Ген. Дейвид Дептула, бивш зам.началник на американското въздушно разузнаване изрази мнение, че Съединените щати не са в състояние да победят Русия в евентуална война



Генералът смята, че Съединените щати са твърде изтощени в много отношения, заради многото войни, в които са замесени.Коментирайки кризата в Украйна пред изданието „Тhe New York Тimes“ бившия зам.началник на въздушното разузнаване на САЩ заяви, че САЩ не е в състояние да победи Русия при евентуална война. Генерал Дептула е изключително разочарован от политиката на САЩ и остро критикува политиците, обвинявайки ги, че рушат американската армия, използвайки я в безмислени войни.

„През последните десетилетия Съединените щати привикнаха към упражняването на наказателни войни и операции, в следствие на което станахме недостатъчно боеспособни, за да се противопоставим на Русия. Глобалната война на Вашингтон срещу тероризма, водена от шепа изкуфели старци сериозно окастри боеспособноста на американската военна авиация и военноморски сили, за това сега САЩ се опитва да организира нова „студена война“, но не осланяйки се на собствените си въоръжени сили, а чрез други способи, които са очевидни в украинската криза“, заявява Дептула.
По-рано главнокомандващия силите на НАТО в Европа – Филип Брийдлъв предупреди, че Украйна трябва да е внимателна, защото не е в състояние да се противопостави на Русия, намеквайки на правителството в Киев да не се увлича с провокациите срещу Русия като например изстрелването на ракети от границата на Украйна в руската територия:

„Русия разплага с толкова силна армия, че ако водеше война срещу Украйна то тя щеше да превземе страната и да победи за броени дни“, заяви главнокомандващия на силите на алианса в Европа.


цитирай
2. анонимен - имате моите комплименти, господине !!
03.09.2014 22:24
Перфектен анализ !!
/за съжаление/
Благодаря и хубава вечер/ Юлия
цитирай
3. alchemist - Няма я, вече тази старата Европа.
03.09.2014 23:02
И без да съм (скрит)русофил, ще кажа, че днес Европа е континентът на упадъка. Двете световни войни и двамата близнака - комунизъм и фашизъм - пръкнали се и избуяли на нейна територия, са все нейно творение.
цитирай
4. pravda - Правилни съждения придружени с ...
04.09.2014 10:17
Правилни съждения придружени с правилни изводи!
цитирай
5. lesovski - Към alchemist
04.09.2014 12:19
Комунизъм никога не е имало, дори и в СССР! Западът ненавижда Православието, нали преди 1917г. Русия е капиталистическа империя, мачкат я, но винаги е възкръсвала! Сега умират от злоба, че отново е във възход. Еврейството- банкерското задкулисие, тласка света към световна война, за да дойде тяхното тотално господство над цивилизоваността, която упорито от векове разлагат!
Капитализмът е изчерпана система, макар че ще ми приведете баналните примери за производителност, вещи и тем подобни. Войните и капиталът са взаимно свързани!Русия макар, че не е социалистическа, поне е православна, а историческият процес е винаги движение по спиралата нагоре, макар и с крачки назад!


цитирай
6. анонимен - Лъжкинята и пажът и Фмир, пак се н...
04.09.2014 19:41
Лъжкинята и пажът и Фмир, пак се напомпаха като жаби със сламка. Ей, гнусна паплач, ей! Как търпи земята такива нищожества?!
цитирай
7. pando - Перфектен анализ
05.09.2014 13:54
Най-добрата дефиниция за западняка беше дадена във вестник "АТАКА" по време на агресията против Сърбия(бяха разрушени само цивилни обекти и инфраструктура,а "храбрите "натовци не се осмелиха да нападнат сръбски военни единици...), а именно:
"Богат,стиснат и тъп".

Зеленият брояч е блокиран....Браво на модератора.
цитирай
8. jelezov - Гласувах отрицателно, въпреки че ...
06.09.2014 00:35
Гласувах отрицателно, въпреки че съм русофил, защото "русофилията" на г. Чолаков е реакционна идеология. Проповядването на подобна русофилия вреди на Русия повече от всяка форма на русофобия. Аргументация на тази ми оценка са двата цитата от постинга. Статията на проф. Лебедев също е съвсем елементарна. На читателите, които ще възроптаят срещу моето мнение, препоръчвам да прочетат нещичко от известния съветски и руски философ-дисидент А. Зиновиев. Например в саита pomnimvse.com.
"Кой е финансирал революцията от октомври 1917 г. в Русия? Не, тя не е „руска революция“, защото сред ръководителите, организаторите и извършителите й руснаците са пренебрежимо малцинство. Които руснаци са участвали в нея, е било насила, по принуда и под дулата на наганите. Желаещите могат да намерят доста информация по въпроса в „Гугъл“."
"Може да се окаже, че омразният им комунизъм е доведен на власт от същите сили, на които те сега се прекланят, лижат и ближат ботушите и задниците им,...
цитирай
9. lyubomircholakov - до 8. jelezov
06.09.2014 07:45
Трябва да се аргументирате. Иначе твърденията ви си остават просто недоказани твърдения.
Друго: това, че статията на проф. Лебедев била "съвсем елементарна", означава ли, че нещата, изнесени в нея, не са верни? Задължително ли е нещо да е "сложно", за да бъде вярно?
цитирай
10. oranjevia - Кадафи беше казал-ние ще ги победим ...
06.09.2014 20:53
Кадафи беше казал-ние ще ги победим /европейците/ чрез утробите не жените си,не е нужно да се бием.Доживяхме време родени на запад ислямисти да колят своите в името на Аллаха. Папа Урбан II се врътка в гроба като я гледа тази Европа.
цитирай
11. jelezov - Запомнил съм сентенцията, напи...
07.09.2014 13:01
Запомнил съм сентенцията, написана от А. Зиновиев в началото на 90-те години на миналия век - изразяваща най-дълбоката същност на Студената война: „Целеха се в комунизма, улучиха Русия”. Случващото се в света и особено проблема „Украйна” говори, че Третата световна война (ТСВ) продължава, а падането на Берлинската стена и разпадането на СССР са били само победоносен за Запада край на поредната Кампания на войната, която наричаме студена, само защото не успя да стане термоядрена. Войната продължава все по-ожесточено, защото Противникът на Запада не само, че не е унищожен, но бързо възстановява мощта си. Гвоздеят на моя коментар е определението на същността на този Противник: това не е нито комунизмът, нито Россия сами по себе си, той е третото - тяхното вече неделимо единство. Това е трудно за разбиране, особено за разсъдъчното мислене, за което логическият закон за изключеното трето е непреодолимо препятствие пред разбирането на единството на тъждество и различие. Тази идея, един от изразителите на която в Русия бе А. Зиновиев, намира все повече поддръжници сред интелектуалците. Сред масите тя се проявява като ренесанс на любовта и уважението към личността на Сталин. В светлината на казаното до тук, смея да твърдя, че вашият опит да съчетаете искрената си русофилия със също така искрения си антикомунизъм (свидетелство за който са двата цитата в предишния ми коментар) са ОКСИМОРОН. Нито православието, нито която и да било религия, както и либерализма или национализма не са годни да обединят и сплотят човечеството в борбата срещу капитализма – заплашващ духовното и дори физическото му оцеляване. Обединител може да бъде само комунистическата идеология.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748044
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031