Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 13:26 - ЧЕТИВО ЗА РУСОФОБИ НА КОИТО ВСЕ ОЩЕ Е ОСТАНАЛО МАЛКО АКЪЛ В ЧУТУРИТЕ!!! ЧЕТЕТЕ,НЕ БОЛИ!!!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1342 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Третата световна. Процесът тръгна

За Русия – активите, за Китай – пазарите, а за САЩ – разгромът

12.2014

image

 

 

 

 

 

 

Преди една година започна "майдана" в Киев и новите военни събития в Сирия. Оттогава светът се приближи до горещата фаза на Третата световна война и до пряката военна конфронтация между САЩ и Русия.

Западът е в толкова лоша ситуация, че е стигнал до извода, че може да се спаси само по пътя на унищожението на Русия, което трябва да започне от елиминирането – политическо или физическо, на Владимир Путин.

Западният свят го очаква толкова жестоко преструктуриране, че "назначиха" Путин за виновник и предложиха на Русия реставрация на унижението.

Украйна беше избрана за детонатор на световната война в Европа. Нацизмът, в украинско изпълнение, отново обяви война на Русия и на самото съществуване на руската държавност.

Вече се появиха и картите, които отразяват разпаднатата Русия след… Третата световна война. Според тях Украйна ще е част от разширения Европейски съюз, който ще включва Грузия, Армения, Азербайджан, Беларус, Израел, Ливан. ЕС, ще контролира конфедерацията от държавите в Кавказ и Средиземно море, в това число Турция, Сирия, Египет, Либия, Тунис, Алжир и Мароко.

Украйна е представяна като част от ЕС и е в съюзения със САЩ френско-германско-полско-украински коридор и в оста Париж-Берлин-Варшава-Киев.

От Запад на Изток ще бъдат извършени териториални и политически промени. Калининград ще бъде анексиран в Литва, Полша или Германия.

Петербург, Ленинградска и Новгородска, Псковска и Мурманска области се отделят от Русия и създават съюзена с Финландия държава. Ще се появи нова граница между Беларус и разчленена Русия.

Северен Кавказ, Дагестан, Ингушетия, Кабардино-Балкария, Чечня и др. се отделят от Русия в Кавказка Конфедерация.

Стига се до обща граница между Украйна и Казахстан и отрязване на Русия от Каспийско море и общата граница с Иран.

Украйна анексира Брянск, Курск, Воронеж, т.е. най-населеният централен район на Русия.

Сибир и Далечният Изток стават нови територии на Китай.

Русия губи и Сахалин и Курилите в полза на Япония.

Ако това не стане по мирен път, тези промени трябва да станат по пътя на Третата световна война.

Заради това казвам, че процесът е започнал с войните в Украйна и Сирия.

Но новите картографски художници още не знаят стара истина, че да плашиш Русия с война е като да плашиш таралеж с гол задник. Оттук започва новата трагедия на Запада.

Путин трябва да бъде елиминиран като начално препятствие. Но САЩ и Европа няма да приемат някакъв обикновен преврат в Москва със смяна на лицата. Те искат сериозни промени на елита и държавното устройство, т.е. "меко дезинтегриране" на Русия. САЩ и европейците ще приемат само преврат, който ще доведе до конфедерализиране и "мекото разпадане" на Русия. Сигналът към хората – вътре и вън от Русия, които са способни да извършат това, вече беше изпратен.

Германия и Полша активно разработват планове за Крим. Берлин залага на кримските татари. Севастопол ще "остане" за САЩ с нова голяма база след изпъждането на руския Черноморски флот.

Целта на Запада е ликвидирането на Русия и това вече не се укрива.

Защо Западът избухна с такава кръвожадност? Защо организира нацисткия преврат в Киев и ръкопляска на масовите убийства на мирните жители в Донбас? И защо поставя тази задача с безпрецедентна от времето на Хитлер откровеност?

Отговорът е прост – Русия е 2 процента от населението на планетата, които контролират 20 процент от световните ресурси.

Задълбочаването на глобалната криза направи това положение нетърпимо за западната олигархия. Финансовата пирамида, в чиято основа лежат печатането на долари като резервна валута и дълговете на САЩ, се разпада. Финансовият балон гърми. Заради това САЩ разпалват нова световна война и в икономически смисъл – за да привлекат капиталите от целия свят за възпроизводството на своята финансова система. Тази война е хибридна и преминава в гореща в онези случаи, в които жертвата не може да отговори на агресора.

Украйна и Сирия са двата основни фронта в момента на войната. Но Башар Асад се оказа по-умен, твърд и смел политик от Янукович, а сирийският елит по-малкото продажен от украинския. Сирия забави американските планове за разпадането на Близкия Изток и с цената на катастрофа на цялата страна и хиляди жертви спечели време за останалите.

Подобна е и позицията на лидера на опълченците в Донбас Игор Стрелков. Поемайки цялата отговорност Стрелков изпълняваше дълга, от който избяга Янукович и целият украински псевдоелит. Той и неговите опълченци пренасочиха плановете на САЩ в дългосрочно военно противостоене. Ако не беше отбраната на Донбас, сега боевете щяха да са в Кавказ и Кубан. Това беше и смисълът на преврата в Киев – да подпали целия район.

Асад и Стрелков спечелиха време, но руското ръководство вместо да разруши в зародиш плановете на САЩ, пусна всичко на самотек на героизма на обикновените хора. Но героизмът, както е известно, прикрива нечия глупост или импотенция.

Накрая в Москва разбраха, че тази война така или иначе ще стигне до тях. Разбира се, никой умен човек не иска война. Но когато тя идва най-глупавото е да се прави, че не се отнася до него.

Така се стигна до поредицата от изказвания на Путин в Милано, Пекин, на "Валдай" и накрая на Г-20 в Австралия, до оценките и дефинирането на противника, неговите цели и ресурси, отношението към тях, както и към съюзниците. Накрая Путин заяви, че от уроците от "цветните преврати" трябва да се извлича опит. Дано не е късно.

В момента главното оръжие на войната са икономическите санкции срещу Русия в три сфери. На първо място това е ограничаване на вноса в Русия на стоки, които са й нужни, на второ място – ограничаване на доставките на нови технологии /това е най-голямата опасност в дългосрочен план/, и на трето – финансовата война.

Присъединяването на Крим стана онази точка, след която предишните отношения между Запада и Русия бяха вече невъзможни. Провалът на срещата на Г-20 в Австралия беше нова такава точка. Вариантът "да се договорим" се оказа практически непостижим. По-нататъшното протакане на примирието в Украйна стана безсмислено. Последваха нови изявления на Путин, че вижда бъдещето на Украйна само като федерална държава, че Русия няма да позволи на Киев да унищожи своите политически опоненти, т.е. Путин каза, че преговорите за Украйна завършиха с провал.

Появи се нова ситуация, в която предишните крачки са безполезни и са необходими нови решения. Путин трябва да избира между два сценария, всеки от които променя напълно общата стратегическа ситуация. Първият е отстъплението, отказ от Новорусия, извеждане от там на всички руснаци по хуманитарни коридори, създаване на лагери за тях. Но никой не гарантира отмяната на санкциите. Крим, от гледна точка на САЩ, също е Украйна. Заради това никой няма да отменя никакви санкции. Обратното – ще въвежда нови. Ще се възцари терор и насилие. За Путин това ще е поражение, позор, падение.

Вторият сценарий е обратният. Настъпление не на руската армия, а на опълчението. В момента то е способно на настъпателни действия. Целта на настъплението е разгромът на военната групировка на Киев. САЩ вече бързат с доставки на нови оръжия на хунтата. Сред тях може да има и ядрени. Какъв избор ще направи Кремъл е сложно да се каже. Може да се опита да измисли нещо трето – четвърто. Но избор трябва да се направи. Единствената гаранция Украйна да не влезе в НАТО е войната на нейна територия. Значи, войната в Украйна ще продължава.

В тази война Русия не се бори само срещу САЩ, но и срещу действащия модел на глобализирането.

В миналото неведнъж писахме, че понятията Трета или Четвърта световна война са спорни. Информационната война и киберпространството станаха главен инструмент и бойно поле за международните конфликти през ХХІ век. Пропагандата, агитацията, лъжата и полуистината в голяма степен бяха използвани и донесоха победа на САЩ в Студената война, която от много анализатори се счита като състояла се вече Трета световна война. Водена между двете системи почти 50 години, тя беше завършена с помощта на злокачествения вирус "демокрация", станал главно оръжие на Запада.

Военните експерти знаят, че ситуацията в Украйна и Сирия може да се сравни с увертюрата към Втората световна война, т.е. с гражданската война в Испания, на чиято територия се сблъскаха всички основни играчи, които няколко години по-късно директно воюваха на Източния и Западния фронт. В Украйна, както и в Сирия, е налице всичко необходимо, за пълномащабен глобален конфликт. И кой ще каже, че Третата световна война не е започнала, още повече че 600-те километра, отделящи двата фронта – в Сирия и Украйна, са нищо за мащабите на съвременния военен глобализъм и за средствата за водене на войни.

Войната е започнала и в момента навлиза в поредната си фаза, която ще обхване териториите на много държави, в това число и България.

САЩ и Европа са в още по-лоша кондиция от Русия, която през последните години показва признаци на нов възход.

Основните фактори продължават да действат.

На първо място, западната икономика продължава да затъва в дълга рецесия, от която едва ли ще се излезе през следващите 20-30 години. С глобалното разпространение на неолиберализма световната икономика беше изправена на ръба на пропастта.

На второ място, още по-сериозната финансова криза тепърва предстои, а оттам и още по-мащабната социална и икономическа криза в целия свят.

На трето място, западният свят, начело със САЩ, отчаяно залага само на военната сила.

На четвърто място, САЩ, в своята самоувереност, насочиха атаките си срещу Русия и Китай, като целта е тяхното унищожение или довеждане до състояние, в което те няма да могат да се противопоставят.

На пето място, неолиберализмът, налаган от САЩ, е с хоризонт от максимум 5 години. Щом като той изтече, дълбоките икономически дисбаланси ще донесат още по-големи глобални сътресения.

На шесто място, със задълбочаването на световната криза ще се възобновят и задълбочават всички спящи и спорни конфликти на религиозна основа, за суверенитет и икономически интереси.

Светът е на прага на огромни сътресения и всеки момент нещо може да изгърми.

Разстановката на силите в навечерието на новия глобален сблъсък вече в общи линии е ясна. Заради тези причини елитът на Западния проект е в състояние, което по аналогия с шахмата, е цугцванг, тоест всеки ход само влошава ситуацията. Най-вероятно до 2020 г. елитите на съвременния западен свят ще бъдат изправени пред съда на историята. Това означава, че ни се падна да преживеем свой вариант на ада от 1929-1945 г.

Подкрепата на Русия за Сирия беше първият сериозен опит за противопоставяне на САЩ и НАТО. Връщането на Крим – вторият, успехите на опълченците в Новорусия – третият.

Вече е късно да се спекулира какво би било, ако Путин беше направил "това или онова". Ситуацията е такава, каквато е. Русия използва събитията в Украйна за възстановяване на военния паритет със САЩ на глобалната арена, което е свързано с огромни разходи.

Но ситуацията е много по-сложна и в момента едва ли някой може да я анализира перспективно, още повече, че събитията в Украйна започнаха като протест срещу "гнилата олигархия", хранена от олигархията на Русия, което беше използвано от ционизма.

Путин в своята същност иска възраждането на руския мир. Но иска да постигне това не с метода на блицкрига, а с метода на постепенното изтласкване на врага от руското геополитическо пространство. Намерението на врага може да бъде разкрито само от стратегическото разузнаване на Кремъл или от времето.

От тази гледна точка Путин не е предавал никого и нищо. Той играе дълга партия срещу дългата война на САЩ и Израел, като бавно, но уверено затваря Вашингтон в лабиринта на политическите и геополитически противоречия.

Оттам САЩ имат два изхода: 1/ или ще отидат на "мирното споразумение" с целия останал свят, което ще им позволи да се измъкнат от лабиринта все пак живи, или, 2/ ще ги изнасят от лабиринта с краката напред под звуците на погребалния марш.

Така стигаме до опитите за физическо елиминиране на Путин. Особено внимание заслужава онова, което се разиграваше зад кулисите, или по-точно в океана, по време на споменатата среща на Г-20 в Австралия, от която Путин отпътува по-рано без да чака заключителните обеди.

Известно време преди визитата на Путин група военни кораби на Русия започна маневри северно от Австралия. В тях участваше флагманът на тихоокеанския флот крайцерът "Варяг", ракетоносец от проекта 1164 Атлант и "Маршал Шапочников". Каква беше причината за присъствието на тези руски кораби?

Така например "Варяг", освен атакуващите задачи по унищожение на американски самолетоносачи, е огромен подвижен чадър за противовъздушна отбрана, носещ известните и перспективни секретни разработки. Зоната, която "Варяг" може да осигури при необходимост е хиляди километри.

Какво например би могло да се случи. Да предположим, че самолетът, с който Путин се връща от Австралия някъде над Тихия океан изведнъж изчезне от радарите, както се случи с Боинг МН370 на Малайзия през март, също в този район, или пък с МН17, над Донецк през юли, като според някои експерти това беше опит за унищожение на "Борт 1" на Путин, който тогава се връщаше от Бразилия. Това би могло да стане и над Тихия океан. Имаше самолет – няма го, имаше човек – няма го, имаше проблем – няма го.

Но явно Путин знае за какво става дума и заради това в дългите му пътувания на Изток се движи и "Варяг", прикривайки самолета на президента със своя противовъздушен чадър. А "Маршал Шапочников" е там, за да не вземе някоя "демократична" подводница да изстреля случайно ракета. Западните командировки на Путин пък се прикриват от крайцера "Петър Велики" и от флагмана на Черноморския флот "Москва", който в онези дни се движеше около Израел. Това със сигурност не беше случайно и в Тел Авив знаят за какво става дума. Както и откриването малко преди срещата на Г-20 на новия Център на главнокомандващия в Москва, който следи какво става в реално време по целия свят, кой накъде се движи, какво изстрелва и т.н.

Трета световна ли?

Процесът е започнал.

 

image image





Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски



http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=235&aid=1


P.S.
ПЛЮЙТЕ НО.................МИСЛЕТЕ!
ЛОШОТО СЕ ЗАДАВА ОТВЪД ОКЕАНА!!!




Гласувай:
7



1. apostapostoloff - Мурзилка,
31.12.2014 13:30
щеше да си много смешен, ако не беше толкова жалък. Като всяка платена курволячка.
цитирай
2. bojinkata - щеше да си много смешен, ако не беше ...
31.12.2014 13:59
apostapostoloff написа:
щеше да си много смешен, ако не беше толкова жалък. Като всяка платена курволячка.


Постоле, такива са фактите! Обидите и псувните не са аргументи! Оправи си поведението! Късно е, но опитай!
цитирай
3. chavdar01 - ДО 1. apostapostoloff - Мурзилката
31.12.2014 14:10
apostapostoloff написа:
щеше да си много смешен, ако не беше толкова жалък. Като всяка платена курволячка.

БАЙ АПОСТОЛЕ ОТ ТЕБЕ ВСИЧКО Е КОМПЛИМЕНТ!
БЪДИ ЗДРАВ И ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА! :)))))
цитирай
4. chavdar01 - ДО 2. bojinkata
31.12.2014 14:13
bojinkata написа:
apostapostoloff написа:
щеше да си много смешен, ако не беше толкова жалък. Като всяка платена курволячка.


Постоле, такива са фактите! Обидите и псувните не са аргументи! Оправи си поведението! Късно е, но опитай!

АЗ ЗАРАДИ ТОВА СЪМ НАПИСАЛ: ЗА РУСОФОБИ НА КОИТО Е ОСТАНАЛО МАЛКО АКЪЛ В ЧУТУРИТЕ!
ЯВНО БАЙ АПОСТОЛ МЕ Е РАЗБРАЛ! :)))))
ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА И НА ТЕБЕ!
БЪДИ ЗДРАВ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3963474
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031