Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2015 09:56 - ТОВА БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА Е ПРОСТО НЕДОПУСТИМО!!! ЦАЦАРОВ!!! СПРИ НЕЗАБАВНО СДЕЛКИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ!!!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
2



ЕКСКЛУЗИВНО!
Разкостването на КТБ продължава!
Каква е ролята на злополучния банкер Цветан Василев във фалита на ТВ7?
Защо медията спира работа днес?
Автор: ПИК image
От седмица-две в публичното пространство се разпространява информацията, че ТВ7 е с нов собственик. Ако това е така, то Цветан Василев безцеремонно продължава под носа на държавата да се разпорежда с активите на фалиралата КТБ, пише "Труд".
Още по-скандално е, че тези действия се извършват на фона на вече постигнатото от властимащите съгласие по законодателен път да се предвидят механизми, позволяващи попълване на масата на несъстоятелността на КТБ с активи, придобити с пари на банката.
Според публикации в медиите Василев е продал ТВ7 на американска компания, представлявана от Джак Ханик, който е бил дългогодишен член на борда на директорите на Fox News Channel и към настоящия момент работи като продуцент в Русия. Появиха се и твърдения, че всъщност Ханик е човек на руския олигарх Константин Малофеев, чието име се свързва с военните действия в Украйна и който според медийните публикации е едно от остриетата на руската пропагандна машина. Отново по непотвърдена информация за тази сделка усилено съдействат доскорошен български политик от лявото пространство и доскорошен български медиен бос.
Който и обаче да е новият собственик на ТВ7, по-важното е какво ще стане с дълговете на телевизията и на нейния едноличен собственик „Краун медиа“ към КТБ и дали Фондът за гарантиране на влоговете ще получи нещо от тези активи.
Към момента както ТВ7, така и „Краун медиа“ са в процедура по обявяването им в несъстоятелност. По делото на ТВ7, освен самата „Краун медиа“, са се присъединили и множество други кредитори, а телевизията дължи пари и пряко на КТБ, като фалиралата банка е предприела действия по изпълнение на особен залог върху телевизионна техника. Дълговете на „Краун медиа“ пък са за близо 300 млн. лв., като основен кредитор се явява „ТЦ-ИМЕ“ АД.
Добре известно е, че Василев финансираше ТВ7 именно чрез това дружество, по вече изпитаната и съвсем проста схема - банката отпуска бързи и необезпечени кредити на „ТЦ-ИМЕ“ (или на други фирми бушони, които предоставят заеми на „ТЦ-ИМЕ“ - „Сити Пропъртиз", „Критие", „Интегрирани Пътни Системи", „Дивал 59" и др.), после „ТЦ-ИМЕ“ от своя страна дава заеми на „Краун медиа“, а оттам паричният поток достига до ТВ7. Или с други думи с пари на КТБ Василев опосредено, чрез междинните си фирми, е финансирал телевизията, като само за последните три години сумата е нараснала до безпрецедентните 300 млн. лв. Делата в Софийския градски съд обаче са доникъде, тъй като хората на Василев безпардонно обвиняват, заплашват и притискат съда, като открито заявяват, че всеки, който продължи да се занимава с тези дела, ще последва съдбата на публично оклеветените до момента съдии и синдици. Това води до отводи на съдиите, което бави производствата. Особено по отношение на несъстоятелността на „Краун медиа“, където тежи дългът от 300 млн. лв., а при евентуална продажба на телевизията „Краун медиа“ би се лишила от единствения си актив.
Така, докато банката му е затворена, а адвокатите парират всеки опит за изпълнение върху активи, придобити с необезпечени кредити, Василев най-вероятно ще съумее да осребри в своя полза най-атрактивното имущество, което би трябвало да покрие поне малка част от огромната дупка в КТБ.
Първо беше „Петрол“, после БТК, „Дунарит“, „Авионамс“, а сега е дошъл ред и на ТВ7. Според запознати в Сърбия Василев всъщност „работи“ и програмата му е напрегната. За какво работи, това е ясно на всички - не за да събере пари, които да върне на вложителите, а за да запази за себе си отклонените от депозантите средства, с които е купувал бизнеси!
В България Фондът за гарантиране на влоговете плаща вече четвърти месец и дотук сметката е повече от 3,5 млрд. лв. Тя ще тежи върху всички българи години наред. А същевременно Василев живее в луксозен петзвезден хотел, на 500 км от София и докато е издирван от прокуратурата и тече процедура по екстрадицията му, по груби сметки е отклонил и вероятно осребрил активи за над 1 млрд. лв!!!(ЗАЩО БЕ ЦАЦАРОВ?)

В ТВ7 работят стотици хора, които имат правото да знаят ще имат ли семействата им препитание, или не, както и дали има сериозен инвеститор, който е в състояние да плати дълговете на телевизията и да осигури заплатите им.
А държавата има правото да знае получил ли е Василев пари както от продажбата на ТВ7, така и от „Петрол“, БТК, „Дунарит“ и „Авионамс“, къде са тези средства и ще постъпят ли във Фонда за гарантиране на влоговете!

Всичко друго е нагло надсмиване над депозантите от страна на един избягал обвиняем!
Поредният български фараон, който след като превърне в пари и последното работещо предприятие, придобито с парите на вложителите в КТБ, най-вероятно ще забегне по познатата дестинация, използвана от досегашните фараони - ЮАР, от която България няма правни механизми да го екстрадира!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3983471
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930