Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 16:25 - КАКТО КАЗАХ БСП СЕ ПОДИГРА С ХОРАТА НАЗНАЧАВАЙКИ ТАКОВА УТЕПАНО ПРАВИТЕЛСТВО!!! И НА 26.03.2017Г.КОРНИТО ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКВО Е НАПРАВИЛА!!! ЕТО И ДР.ОТЗИВИ!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1266 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 31.01.2017 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Страшен разрив в БСП заради служебния кабинет – кълнат се на „либерасти“ и „соросоиди“   Служебката изобщо не е далечна от Корнелия и партийния връх, защото те самите не са никакви социалисти. И Корнелия, и Гергов, и Кирчо Добрев - всички са милионери.   image image        

Страшен разрив се надига в БСП между низините и ръковоството, с основна причина – съставът на служебното правителство. Обикновените социалисти са потресени от състава му, който в някои отношения е по-далеч от тях дори от правителството на Бойко Борисов. Псувни и грозни клетви се носят из партийното пространство. Генералното ръководство и Корнелия вече са наричани „либерасти“, „соросоиди“ и дори – „американци за България“.

„За това ли гласувахме за него, за да назначи Герджиков, а Соломон Паси да му е съветник“ – така обикновен социалист от Варна гневно, но все пак възпитано коментира ситуацията. А във Фейсбук червеният активист Румен Николов написа следното: „Служебното правителство е толкова далеч от БСП, че ние обикновените социалисти отново не знаем на кой свят се намираме. На предстоящия конгрес ще избухне огромен скандал. До гуша ми дойде от либерастите в партията.“

БСП отчете невиждана партийна мобилизация покрай президентските избори, а също – успя да засмуче широка периферия от русофили, националисти и противници на неолибералния модел. Всички тези хора очакваха със служебното правителство да започне някаква промяна. Но вместо това се затвърждава всичко досегашно. Освен Герджиков, впечатляващ е костовиста Илко Семерджиев, който е главният виновник за хала на здравеопазването. Именно той създаде тази система, неговата вина е поне 100 пъти по-голяма от тази на Москов. Който единствено кърпи върху разпокъсаната система. Но нея я въведе именно Семерджиев. И сега той се гласи дори да премахва част от „кръпките“, т.е. да я върне в началния и вид – на огромни източвания, схеми, частни болници и пр. Нещо доста далечно от възгледите на традиционния социалист.

Много странни са и неолибералът Ананиев в министерството на финансите, както и целия екип по външна политика и европейски въпроси. Никакви признаци няма и за промяна на отношението към Русия. А появата на щастливия Владимир Каролев, хвалещ кабинета, направо хвърля средния отруден социалист в нок-даун.

Всъщност истината е, че служебката изобщо не е далечна от Корнелия и партийния връх. Те самите не са никакви социалисти, а са неолиберали и дори – дясно мислещи. И Корнелия, и Гергов, и Кирчо Добрев – всички са милионери. По техните критерии, правителството е съвсем нормално и правилно. То не е правилно само по мнението на избирателите им. Корнелия действително успя да спечели президентските избори, но очевидно на цена, която ще нагарча на социалистите години наред. Победа, в полза на врага – неолиберализма.

В момента в партията се извършва чистка на старите социалисти чрез въвеждане на критерии за издигане на депутати, които отстраняват опозицията. После естествено, тези критерии ще бъдат премахнати, защото на следващ етап би следвало да изгонят дори самата Корнелия и Гергов.

Дали обаче Корнелия и кликата и изобщо ще преживее изборите, не е ясно. Със сигурност, широката периферия от избиратели е вече загубена, и дори неолибералните социолози вече го отчитат. Представят това като „намаляване на импулса от победата на изборите“. Т.е. БСП изостава от ГЕРБ, а след 2 месеца Герджиков и Паси, може да падне по-ниско от при Станишев. Тогава Корнелия ще бъде напъдена като Бойко Борисов през 2013-та.

Добри Божилов










Гласувай:
4



1. apostapostoloff - На 26 март Бойко пак ще и
31.01.2017 18:51
го тури. Стой, та гледай!
цитирай
2. 1997 - Ма верно ли?
31.01.2017 20:44
Чувството ми е, че авторът страда за свои нереализирани амбиции. Точно преди избори няма да се вържа с призиви за разкол.

Вж. в http://kaknese.blogspot/2009/05/blog-post_02.html за него:
"В общи линии всички новоизлюпени партийки са пълни с "Добрибожилковци". Те не заслужават вашия глас - не им го давайте!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3964176
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031