Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2018 08:02 - ДРУГАРЮ БОРИСОВ! СТОИШ ВЪРХУ МИННО ПОЛЕ, КАКВОТО НЕ СИ СЪНУВАЛ В ПОЖАРНИКАРСКО-БАНДИТСКАТА СИ ПРАКТИКА. ОСТАВКАТА НА МОСКОВСКИ Е ВЕЧЕ В ДЖОБА ТИ. ИЗВАДИ Я – БОС
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1049 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

imageДругарю Борисов! Бойко.

Тази седмица е последна! Сам се убеди, че Босият има непознато за теб съдържание, както и че това съдържание няма нищо общо с празните женички, умишлено поставени навсякъде около теб – министри, съветнички, експертки, еврочиновнички, шефки на телевизии, кметици, социоложки, журналистки, политоложки, биснесдами и всякакви други вложки. За „мъжете“, които са твои производни поставени на всякакви държавни постове и хранилки и обслужват чинно глупостите ти – няма да говорим, защото не си струва дори усилието. Тези отрепки, с които справедливо и открито сам се гавриш, са родени за това – свита от прислуги. Мухльовци. С такива – само по този начин!

Днес, обаче, си поставен върху тънък лед. Няма да издържи тежестта на почитаемото ти европейско туловище и ще замине в едно с Босия на дъното на ледовития океан. Това за мен би било лоша развръзка! Нежелана. Въпреки това, чувствам национална и гражданска отговорност да те предупредя, че освен тънкия лед под краката ти, отдолу има поставено и минно поле, каквото не си сънувал в пожарникарско-бандитската си практика. Сам пожела да опиташ вкуса на този вид смъртоносна игра, въпреки откритото предложение да не стигаме до края на интелектуалните ни възможности. Няма смисъл.

„To be, or not to be“ – чувал си го вероятно из банкянските улици като дете, докато си събирал помия за прасетата:

„Да бъдеш или не — туй е въпросът.

Дали е по-достойно за душата

да понесеш камшиците, стрелите

на бясната съдба, или да се

опълчиш сам срещу море от мъки

и да им туриш край? Умри, заспи —

не повече…“

Чуден свят е литературата, другарю Борисов! Цяла вселена от добре описани образи, запечатали цялата човешка същност. Дори и твоята. Колкото и да ти е странно, „байтошовизмът“ – твоята лична школа, също е изследвана и описана в най-малки детайли. Но това е друга тема – не си дорасъл за нея.

Тази седмица е последна! С пет дни критичен бонус. Последен валс в пет „боси крачки“, които ще бъдат направени решително за пет работни дни. След тях ще последва величествен реквием, непознат за нашите балкански ширини. Съзнателно не звуча много ясно за всички, но се надявам, че ти следиш ходовете и знаеш какво говоря. Провежда се открит дуел срещу беззаконието, въпреки, че ти желаеш да стоиш зад завесата. Изборът е твой.

Другарю Борисов! Бойко. Оставката на Московски е вече в джоба ти. Извади я – Босия трябва да живее! На такива като теб той не е нужен, зная, но на България е крайно необходим. С всичките си особености, той е морален и доблестен гражданин. Платил е цената за достойното си правото на живот. Непосилна за милиони други хора цена, включително и за теб самия.

Отстъпи крачка назад, човече! Няма нищо срамно…

imageНиколай Марков




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4421320
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930