Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2019 19:13 - Направо се вижда как са озверели за пари! https://www.vestnikzora.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Направо се вижда как са озверели за пари!     Вестник ЗОРА Posted on November 16, 2019, 3:47 am     5 secs

И НА ФАЛКОН НЕ СЛУЧИХМЕ.
Днес едно предчувствие за щастие обиколи България. Разбра се, че Премиерът-Слънце е бил на крачка от смъртта. Навигационната система на правителствения „Фалкон” отказала и едва приземили самолета ръчно. За една бройка! Мъка! А можеше днешният ден да стане неофициален национален празник! Разбра се, че самолетът щял да бъде спрян от полети. Защо така!? Нека поне още един-два шанса да му се дадат да си поправи грешката. Поне до САЩ да отиде с него. А? И трябвало нов самолет за Бойко да се купува. Отново пари. От друга страна, това го приемам като знак. Явно Бог е решил, че ние не можем да се справим сами със злото и е взел нещата в свои ръце. Както винаги казвам, няма ненаказано престъпление. Възмездие винаги има и колкото е по-късно, толкова е по-тежко.

– НЕ ЕДИН, ТРИ ДЕНА, СИМУЛАНТИ ТАКИВА.
Разбираме, че бизнесът не е много доволен от предложението да не се плаща само първия ден. Трябвало първите три дена да не се плащат, а защо не и изобщо да не се плащат болнични. Пречели на просперитета на бизнеса. Явно стана престъпление на Територията човек да се разболява или да му се налага да гледа болно дете. Това, че всеки месец му се удържат осигуровки, се приема за съвсем нормално. Но когато трябва взетите от работника пари за осигуряване за болест да му се върнат, бизнесът вие на умряло и се тръшка, че ще фалира! Сами сме си виновни! Свикнахме със социалните придобивки от времето на социализма и не можем да осъзнаем, че в момента тук е див капитализъм. И че за правото да се работи само по осем часа на ден, да има петдневна работна седмица, отпуски и болнични, социални придобивки, всичко това е извоювано от работниците, понякога и с кръв и с живот. Защото капиталистът никога не дава доброволно нищо. Смисълът на капиталистическата система е печалба. Не на работниците, а на капиталистите. А работниците са само средството. Време е да го разберем. И че ако не се борим за правата си, скоро ще станем крепостни и роби.

– КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ОСТАНА ПОСЛЕДНИЯТ ГАРАНТ НА ПРАВОТО.
Днес ключово решение се прие от Конституционния съд. За промените в Закона за защита на личните данни относно политици и обществени личности. Конституционният съд прие, че са абсурдни защитата на личните данни на политиците, както и ограниченията за журналистите. Приема се, че промените, които забраняват на журналистите да издирват и публикуват данни от личния и обществен живот на политиците, са противоконституционни и противоречат на гарантираната свобода на словото. След вчерашното срамно заседание на ВСС, с удовлетворение вижам, че в България все още има много достойни съдии, за които върховенството на закона е на първо място. И които не позволяват политически натиск върху работата си. Някои от съдиите в КС са ми преподавали и се радвам, че уважението и възхищението ми от техния професионализъм не само не са накърнени, но и се засилват от достойната позиция, която заемат. Защото работата на юриста не е само по конкретните дела и решения. Той е пример за следващите поколения юристи как се защитава закона и правото.

– ГОРАНОВ В АТАКА.
След клетвите на Борисов, че данъците няма да се пипат следващата година, днес имаме ново изпълнение от финансовия герберски гуру Горанов. След като предложи първо общините да увеличат местните данъци по страх от ристрикции в държавните субсидии за общините, днес същият блесна с ново хрумване – общините да въведат подохеден данък за жителите си. Нещо като по турско – поголовен данък. Ама ори и по време на робството данъкът се е налагал на една глава рая. А не два пъти на същата. Както иска Горанов. Веднъж да плащаме на държавата и веднъж на общината за пълното щастие да живеем на територията им. Направо се вижда как са озверели за пари. И в този ред на мисли – колко милиона дадоха управляващите за плакати, брошури, билбордове и обиколките на Главната Мутра на републиката?

– КРАДЕЦЪТ ВИКА: „ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!”.
Петдесетина социалисти искат оставката на Нинова. Направо изумително. След като точно същите последните два избора по всякакъв начин саботираха победата на БСП, включително като налагаха неизбираеми кандидатури и манипулираха първичните местни организации, след като се съюзиха с ГЕРБ, сега точно същите виновници за краха искат оставката на Нинова, която се опитва да извади БСП от батака. И без да съм фен на социалистите, ще кажа, че за България е по-полезно да има БСП на Нинова, отколкото БСП на Гергов и Станишев.

– НЕ НАРОД, А МЪРША.
„Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
“Аз не зная! Аз не мога!” – общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
…..
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.”

С този стих на Пенчо Славейков ще коментирам кражбата на бронзовия бастун от статуята на Славейкови в София. Веднага мога да кажа, че точно от българския народ не е кражбата. Но това, че е допусната, е срамно, жалко и унизително. За нас! Дотам ли стигнахме, да крадем бастуните от статуята на този, който ни е казал истината? Срам, българи! Голям срам!
Елена Гунчева




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701623
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031