Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2020 19:31 - Акад. Петър Иванов: Само извънредно положение може да ни избави от ГЕРБ! Радев, чуваш ли ме? Направи нещо!
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1495 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 03.08.2020 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Снимка: Dunavmost.com МНЕНИЯДНЕС Акад. Петър Иванов: Само извънредно положение може да ни избави от ГЕРБ! Радев, чуваш ли ме? Направи нещо!


imageОт Admin на 02.08.2020


Според докладите на Европейската комисия България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз

След анализ на актуалната обществена ситуация и на тенденциите в нея, след очевидното бъгване и зацикляне на протестите, липсата на успехи и персоективи, направените изводи сочат, че нямаме друг законен път за оцеляването на нацията и държавата освен извънредното положение.

image

Общественият протест на българите сега се деформира съзнателно от заинтересуваните политически сили, от олигарси, от тарикати-“организатори”, от слугинските медии, от външни за България заинтересувани субекти, и вече далеч не отговаря на обществените очаквания за радикална промяна в държавата и социален просперитет.

Нужни са съвсем други хора, съвсем друга стратегия, съвсем други действия, които да елиминират нарочно поддържаната от властта безизходица и статукво в полза на досега управлявалите по безобразен начин страната партии (ГЕРБ, БКП/БСП, ДПС, СДС и др.) и техните фаворити, окрали и оглозгали докрай общественото богатство и докарали българите до сегашното им окаяно състояние на най-нещастната нация в света.

Напълно ясно е, че в момента съществува изключително голяма заплаха, която е реална, непосредствена и опасна за съществуването ни.

САМО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ МОЖЕ ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ГЕРБ И ДА НИ СПАСИ ОТ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

Тя най-общо се състои в следните факти:

България е на първо място в света сред 230 страни по намаляване на населението. От 9 млн вече сме 6,8 млн., а може би и много по-малко

Прогнозите на Световната банка, ЦРУ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство от 1,3 млн. души (при 3,5 млн цигани и 0,7 млн. турци), след още няколко десетилетия, според прогнози на ООН, етническите българи ще са 0,3 млн., а впоследствие ще изчезнат напълно. 

Българската нация умира.

По смъртност на населението (16,6‰ годишно по последни данни на Евростат) България твърдо заема първо място в света, пред Лесото, Сирия, Румъния, Литва, Сомалия и Свазиленд и др. 

Освен намаляващи и изчезващи, ние, българите, сме и най-болната нация, държим призови места по много заболявания. 

Според данните на НСИ, през 2015 г. от починалите 110 117 души, най-висок дял смъртни случаи е от болести на сърцето – над 70 хил. души, втора причина за смърт у нас са били раковите заболявания (17 хил.), следват болестите на дихателната система и т.н. 

Излиза, че у нас всеки ден 238 души, или 10 души всеки час, или 1 човек на всеки 5-6 минути от денонощието, умират от инфаркт и инсулт, или от рак. Този факт е многозначителен и показва системата на здравеопазването ни.

Заедно с печалните факти за смъртността и болестите, трябва да се посочат още и данните за срива на раждаемостта, който е умопомрачителен – от 182 000 раждания у нас през 50-те години на миналия век сега новородените са 3 пъти (300%) по-малко, около 60 000.

По раждаемост сме на 214-то място от 220 държави, като след нас са разни острови. 

Никъде не се оповестяват данните, че 11% от новородените са недоносени, 2-3% са изоставени, 3-5% са с малформации и т.н., а 55% нямат за майчин език българският език, т.е. новородените са от циганския или от турския етнос. 

България се циганизира и турцизира. 

Изключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми. 

Цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за бедните хора. 
Според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване. 

Същото се отнася, според Евростат, и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др. 
България е първа в ЕС по неграмотност. Според международното изследване PISA 2015 40-42% от учениците ни са в някаква степен неграмотни. 

Според докладите на Европейската комисия България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. 

Корупцията обхваща цялото общество, държавата, Парламента, Правителството, Президентството, съдебната система, местната власт и т.н. 

По самоубийства, включително и детски самоубийства, и по протестни самозапалвания от негодувание и отчаяние, заемаме едно от първите места в Европа и в света.

Въобще България е най-бедната, най-болната, най-престъпната, най-корумпираната, най-намаляващата по население, според световните класации, държава в Европа, и в света, която е рай за местни и чужди монополисти, измамници и крадци на национално имущество, които за 30 години откраднаха всичко, което може да се открадне, сега крадат и Светата българска православна църква, оглавявана от патриарх агент на ДС.

А българите, според международните класации и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-отчаяните, най-простите (с най-нисък IQ) и най-нещастните хора в Европа.

Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим всички, че е налице изключително голяма реална и непосредствена заплаха за съществуването на българската нация?

Тази заплаха категорично изисква въвеждането на Извънредно Положение, като единствено възможен начин на търсене решения и изходи от поредната Национална катастрофа. Друг изход няма.

Според мен, час по-скоро трябва да се обяви Временно Извънредно Положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията (виж скрийншота долу).

Извънредното положение не бива да се асоциира с мракобесие, полицейски час, терор и др. То е законен механизъм за справяне със заплахи за съществуването на нацията, и с успех се ползва при необходимост от европейски страни.

Само чрез извънредното положение в България, според чл. 15 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, могат да се отменят някои функции на правителството, да се ограничат някои права и т.н., което е необходимо за да предотвратим, ако въобще още е възможно, националната (и демографската) катастрофа.

Няма друг начин да се решат редица социални проблеми, поставящи под съмнение физическото оцеляване на голяма част от българите вследствие безумните монополни цени на жизнено необходими стоки и услуги, включително електроенергия, отопление, храна, транспорт, лекарства, комуникации, банкови услуги, водоснабдяване, образование, здравеопазване, култура, транспорт и др. 

Няма друг начин за справяне с регионалната несправедливост, върлуваща по принципа “Всички блага за богатите софиянци”, а за, например,

Северозападна България – най-голямата в цяла Европа бедност и най-високата в целия свят смъртност (някъде близо 40‰).

Няма друг начин за справяне и със умопомрачаващото социално неравенство и рзделение на хората на малцина баснословно богати и мнозинство бедстващи социално изключени.

Няма друг начин за справяне с кражбите и корупцията в прогнилата съдебна система, в алчното търговско здравеопазване, в срутеното фалшиво образование, в мизерната икономика и т.н.

Няма друг начин за възвръщане на ограбеното национално богатство (в размер на десетки милиарди долари), станало частна собственост на хитри, алчни и гадни мошеници, партийни лидери, гинки, цветелинки, цековци, цоловци, мафиоти, бивши комунисти и техните наследници, престъпници, агенти на ДС и др.

Когато действа институцията на извънредното положение, трябва да бъдат осъществени в съответствие с правната и оперативната му рамка следните действия, които сега не са възможни:

 Регулиране на дейността на частни предприятия в енергетиката, търговията, топлоснабдяването, водоснабдяването, комуникациите, банките, строителството, екологията, здравеопазването, образованието, транспорта и др.;
• Намеса във финансовите операции на икономически субекти и на частните лица, ограбили и ограбващи българското общество;
• Конфискация по бързата процедура в полза на обществото на всякакво незаконно придобито имущество и на имущество, неотговарящо на декларираните от собственика му доходи;
• Обискиране на домове и на друга частна собственост, както и арести без обвинения на отдавна известни на обществото престъпници и лица, свързани с българската мафия и с ограбването на България, включително и хора на управленски позиции в миналото и сега;
• Частично ограничаване на свободата на медиите, които са собственост или са свързани с посочените в предходната подточка лица и които изпълняват поръчки срещу обществените протести и срещу въведеното извънредно положение и др.
• Търсене на наказателна отговорност по бърза процедура от нови съдилища на всички лица от управлявалите досега политически субекти в системите на трите власти и извън тях, способствали за разрухата на Отечеството и облагодетествали се чрез корупция, престъпност, кражби и измами.

При въвеждането на извънредно положение управлението на страната ще се осъществява от граждански власти (комитети) на национално и регионално ниво, съставени и избрани пряко от населението без участие на всякакви политически сили.

Силите за ред и сигурност, след съответните трансформации, са на разположение на тези граждански власти, те са под тяхно ръководство, подпомагат ги. 

Възможно е гражданските власти (комитети) на национално и на регионално ниво да извършат кадрови промени във всички сфери на управлението, бизнеса и социалния живот, включително в централните власти и местната власт, и в силите за ред и сигурност.

Всичко посочено по-горе е в рамките на Закона.

Налице са прецеденти в различни европейски страни по въвеждане на извънредно положение при подобни обществени ситуации, което е довело до успех и ползи на гражданското общество в тези страни.

Няма друг изход и няма друга възможност за реално и задоволително решение на системата проблеми на Национална катастрофа, освен въвеждането на извънредно положение.

Всички други ходове са палиативни и обслужват интересите на тези, срещу които протестира гражданското общество в България. Обществото няма никаква полза от тях.

Създадените вече структури на протестиращото гражданско общество, ако искат наистина да спасят България, трябва да подкрепят идеята за извънредно положение.

Друг път просто не съществува. Всичко друго е лъжа и измама.

Радев, чуваш ли ме? Стига си дрънкал речи! Направи нещо!

Автор: акад. Петър Иванов, Демографски институт

Източник: Dunavmost.com




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. 1997 - Аз не желая да живея при военно положение
03.08.2020 23:43
Тренчев подтичкваше и искаше военно положение, сега Иванов. Смятам, че са имали и имат наум нещо злонамерено. Може би Босия знае нещо...
А пък "Обискиране на домове и на друга частна собственост, както и арести без обвинения " е върха на малоумието. Тия от БАНИ и Банки са много особени.
цитирай
2. bojil - Тия дни са чули Радев да казва...
04.08.2020 07:53
Тия дни са чули Радев да казва на руски: "Чух та Петре,ся ша си го преместя в другия джоб!"
цитирай
3. bojil - Според друг източник той бил казал, ...
04.08.2020 08:00
Според друг източник той бил казал,че ще направи 3 мин(у)ета и 100 лицеви опори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738480
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031