Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 11:56 - АКО ГЪРЦИТЕ ВЗЕМАТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ СИ БАНКОВИ КЛОНОВЕ?! КТБ ЩЕ НИ СЕ ВИДИ КАТО "ДЕТСКА ИГРАЧКА" В СРАВНЕНИЕ С ТАЗИ КАТАСТРОФА!!!
Автор: chavdar01 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1236 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шок в Гърция:
Пак се търсят 3 милиарда евро за пенсии!
Осигурителните каси са на червено, алармира в. "Етнос". Атина, Гърция image  
Осигурителните каси в Гърция са “на червено”, властите в южната съседка търсят три милиарда евро за изплащане на пенсии, алармира в. “Етнос”. Според изданието черната дупка в осигурителните каси за тази година се изчислява на два милиарда евроОтделно нуждите им за момента възлизали на 900 млн. евро., пише "Български новини". Ръководствата на касите трескаво търсят свежи пари, за да могат да платят в срок пенсии и други социални помощи, отбелязва вестникът.

Меркел и Оланд са казали на Ципрас да направи всичко възможно, за да се договори с кредиторите. В друга публикация вестникът цитира германския финансов министър Волфганг Шойбле, който отново изказва мнение, че гръцкото правителство не бива да бъде толкова оптимистично настроено за постигане на споразумение с кредиторите, като подчертава за сетен път, че не изключва Гърция да изпадне в несъстоятелност.

В. “Етнос” определя като “конструктивна” атмосферата на срещата Ципрас-Меркел-Оланд. Твърди се, че Меркел и Оланд са се ангажирали да съдействат за споразумение между Атина и нейните кредитори.

В. "Катимерини" отбелязва от своя страна, че излизане на Гърция от Еврозоната или въвеждането на двойна валутна система не биха помогнали за разрешаването на проблемите на Атина.

Само в средносрочна или дългосрочна перспектива би могло да се очаква подобрение на конкурентноспособността и бизнес активността, в резултат от девалуация. В краткосрочен план това би било най-лошият възможен сценарий за Гърция, това би тласнало икономиката на страната в дълбока криза и повсеместно обедняване.

Гръцкият финансов сектор, който вече е доста отслабен, ще бъде тежко засегнат, частично от бъдещи изтегляния на евро от банковите сметки. Проблемите в банковия сектор ще доведат от своя страна до липсата на кредитиране и опасността от банкови сътресения.

                    



Гласувай:
4



1. kpd - Чета поста и в страх замръзва душата ...
25.05.2015 15:36
Чета поста и в страх замръзва душата ми. Какво ще стане, ако както намеква авторът, гръцките банки задигнат депозитите? Но се сещам, че има и по-лошо. Паркирал съм колата на един гръцки паркинг. Боже, мисля си, какво ще стане, ако рекат да приберат и колата ми в Гърция? Че на всичкото отгоре съм си дал костюма на едно гръцко химическо чистене. Замина ми костюмчето... А най-лошото е, че жената замина за Атина. Ами ако не върнат и нея?! Като си помисля, за парите си в КТБ, направо се радвам, че бяха там, понеже изгоряха само те...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3963517
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031