Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 15:02 - ЕТО ТОВА СА "НАШТЕ" ПРОФСЪЮЗИ И "НАШТЕ" ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА?! ЧЕТЕТЕ И ПЪЛНЕЙТЕ!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 962 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 13.01.2014 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За Божидар Данев 400 евро минимална заплата е анархия „Подкрепа" не участва в подписката", разграничи се Димитър Манолов София, България image   Ако се въведе минимална работна заплата от 400 евро за целия ЕС, малките хотели и магазини ще трябва да затворят. Което пък ще увеличи армията от безработни. Това прогнозира в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев. Според него, такава мярка ще е в ущърб на България, която ще изгуби едно от нещата, с които може да привлича инвестиции – ниските заплати. „Ние в момента сме конкурентоспособни с това, но не сме конкурентоспособни с транспортна логистика“, даде пример той. „България няма условията, България няма добра политическа обстановка“, добави Данев.

Според него, инициатори на въвеждането на минималната работна заплата в ЕС са „определени кръгове в Икономическия и социален съвет, които са настроени анархистично“. „Това е политически нарцисизъм на определена група хора, които се борят да бъдат номинирани за кандидати за Европарламента“, заяви той и добави авторите на предложението са част от Икономическия и социален комитет в ЕС.

Данев определи такива предложения са фикция. Относно липсата на инвестиции у нас той заяви: „Парите искат спокойствие. Когато парите не виждат спокойствие, те бягат от страната“.

Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“, обясни от своя страна, че в ЕС не се подготвя такова нещо – еднаква минимална заплата. Става дума за минимален базов доход, чрез който „да бъде затворена все по-разширяващата се празнина между най-бедни и най-богати, да се намали социалното неравенство“. „Дали ще стане е съвсем друг въпрос“, допълни той. Манолов се разграничи от подписката, която се събира в момента, и каза, че "Подкрепа" не е насърчавала членовете си да участват в нея. 

Според него, проблемът е философски. „Човечеството трябва да има отговор на въпроса Накъде след растежа“, смята той. Прогнозата на Манолов е, че тази идея трудно може да намери нормална и реална почва за развитие.

Синдикалистът смята, че у нас проблем не е високата безработица, а ниската заетост. „Безработен е този, който е имал работа, има опит и си търси работа. Той не е проблем“, обясни той. Трябва да се промени проблемът с трайно незаетите, които не си търсят работа и са намерили начин да съществуват, въпреки че не се трудят и не получават заплата.  

P.S.
И ВИЕ СТЕ ЗА ТРЕПАНЕ!
БОКЛУЦИ ДОЛНИ!

P.S.-2
(www.knsb-bg.org)  ТОВА Е АДРЕСА НА КОЙТО МОЖЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ИЛИ ПРОТИВ!
ГЛАСУВАЙТЕ ДНЕС,ЗАЩОТО ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН ЗА ГЛАСУВАНЕ!
ЯВНО ГО КРИХА ДЪЛГО,ЗА ДА ГЛАСУВАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-МАЛКО!

АЗ ГЛАСУВАХ-ЗА!!!




Гласувай:
3



1. borko83 - Нищо чудно
14.01.2014 11:02
Този Божидар Данев е толкова бизнесмен, колкото баба ми пенсиониран космонавт. И също толкова разбира от бизнес. Защото явно не му е ясно, че не ниските заплати привличат инвестициите. А подходящи закони и ефективна съдебна система, както и предсказуемост и последователност в политиката. Задължително изискване е добро средно ниво на образование на хората. И качествено висше образование. Все неща, които умишлено се затриха тук. Защото нашите чорбаджии (да не се бърка с бизнесмени) не обичат реална конкуренция , поради наследствена некадърност на повечето от тях и поради типичния им психологически профил. Затова не създават условия за нормална бизнес среда, а умишлено я унищожиха. И затриха много малки и средни фирми, опитващи се да правят честен бизнес в държавата. Само по себе си ниските заплати не са предимство, а по-скоро недостатък. Защото много потенциални инвеститори няма да инвестират в страна с ниска покупателна способност на населението. Много фирми предпочитат да инвестират в страни с платежоспособни купувачи. Което значи и образовано население и добра съдебна система. Вярно е, че това предложение за 400 евро минимална заплата има доста популистки характер, предвид настоящите избори за евро парламент. Това предложение е насочено явно към новоприсъединилите се членове към ЕС от бившия соц блок, като България. Като контрапунк срещу нарастващото недоволство от политиката на ЕС на двойни стандарти и набиращите популярност десни и националистически партии, които тревожат сериозно глобалистите и тяхното силно лоби в Брюксел. Идеята на такива популистки предложения е заложена в принципа на прекарване на непопулярни мерки и закони, които биха предизвикали бурно недоволство сред гласоподаватели. Пример. Приемане на нов наказателен кодекс, с който се дава повече власт на полицията и основание за преследване на журналистически разследвания срещу корупция във властта, тоест дава се повече власт на политиците и непрозрачност на техните решения. И засилване на цензурата
цитирай
2. borko83 - ...
14.01.2014 11:04
И засилване на цензурата и даване да законово основание за преследването на неудобните на властта. И за да мине такъв законопроек или поправка в закон без бурни брожения сред данъкоплатците, паралелно се въвежда и такъв популситки закон или попавка, който да балансира и успокои духовете. Стари психологически похвати.
цитирай
3. borko83 - Нищо чудно 2
14.01.2014 11:09
... И засилване на цензурата и преследването на неудобните на властта. И за да мине законопроекта без бурни брожения сред данъкоплатците, паралелно се въвежда и такъв популистки закон или поправка, който да балансира и успокои духовете. Стари психологически похвати.
цитирай
4. chavdar01 - ДО 3. borko83
14.01.2014 16:17
МОЖЕ И ТАКА ДА Е,НО СЪГЛАСИ СЕ ЧЕ С 170 ЕВРО СЕ ЖИВЕЕ МНОГО ТРУДНО,ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3982189
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930