Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2015 20:35 - УКРАЙНА-ФАЛИРА И НЯМА КАКВО ДА ЯДЕ А ПОРОШЕНКО ИЗНАСЯ ОЛИОТО И ЗА ТУРЦИЯ?!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кап. Пламен Бонев от „Морска администрация“ пред БЛИЦ: Няма опасност „PAZAR“ да потъне! "Предполагам, че някой задборден отвор на турския танкер не е издържал и от там е започнала да нахлува вода". Варна, България image   Турският танкер „PAZAR“, който остана без ход на около 60 мили източно от морската столица, след като в машинното му отделение започна да нахлува вода, най-вероятно ще бъде провлачен на буксир или до Балчик или до Варна. Това заяви за БЛИЦ кап. Пламен Бонев, началник отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване” в Морска администрация – Варна.„Няма опасност танкерът да потъне. Но дори да се случи нещо, не съществува опасност от нефтено замърсяване, защото товарът на кораба е 3000 тона растително олио, който е превозвал от Одеса за Турция“, обясни кап. Богданов. Той добави, че на практика танкерът не е бедстващ, защото не са получавали съобщение за бедствие. Сигнал за аварията на „PAZAR е подаден от спасителния центът в Анкара в 11,43 часа днес, а не от самия кораб.

„Когато получихме сигнала, турският танкер беше на около 57 – 55 мили източно от Варна. Сега обаче вече е на около 40 мили, заради източния вятър, който го докара на тази дистанция. Не се очаква усложняване на метеорологичната обстановка и за това мисля, че безпроблемно ще бъде провлачен до пристанище“, каза още кап. Бонев.

Той разказа, че след като получили сигнала за аварията, научили, че има проблем с постъпваща вода в машинното отделение. Екипажът се опитал със собствена помпа да отстрани водата, но неуспешно. Свързали се със спасителния център в Анкара, а от там сигнализирали в „Морска администрация“ –Варна. От спасителния център в морската столица проверили кой е нaй-близкия кораб до авариралия танкер и се оказало, че това е плаващият под либерийски флаг контейнеровоз „AS CYPRIA”, чийто старши-помощник капитан е българин.

„Казаха ни, че има възможност да се отзоват и прехвърлиха отводнителна помпа на борда на „PAZAR“. За жалост обаче и тя не можа да изпомпи водата и се взе решение за херметизиране на машинното отделение“, обясни пред наш репортер кап. Бонев. Той добави, че цялата машинна команда е била изведена и към момента категорично няма сигнал или данни за ранени или бедстващи сред 14-членния, изцяло турски екипаж, които да се нуждаят от евакуация или някаква друга помощ.

„По данните, които дадоха за газенето - за крен и диферент, няма големи промени – нито в едното, нито в другото отношение. Проблемът е, че просто към момента не могат да изпомпат постъпващата вода. След херметизирането на машинното обаче, тя е намаляла“, разясни кап. Бонев. И допълни, че се чака влекача „Ентърпрайс“, който да достигне до кораба и вече да се прецени как ще се действа. „По всяка вероятност ще провлачи танкера или до Балчик, или до Варна – според решението на капитана на пристанище Варна.

В момента авариралият танкер се охранява от контейнеровоза „AS CYPRIA“. От Босфора във водите на Черно море навлиза и друг кораб на кампанията-собственик на „PAZAR“. „Той ще смени „AS CYPRYA“, за да може да си продължи курса. И ще остане в готовност да поеме екипажа на „PAZAR“. Може да бъде направен опит да се отстранят забележките по помпите и да се изпомпи водата. Ако това не се случи, вече с наши средства ще се отстранява повредата на пристанището“, каза още началникът на спасителния отдел към Морска администрация-Варна.

Все още не са ясни причините за нахлуването на вода в танкера. „Няма как да се разбера това към момента, защото има прекалено много вода. Като гледам корабът е сравнително нов, но е малък. Очевидно при това вълнение нещо е станало… Или с някой от салниците или някой задборден отвор не е издържал. Но, пак казвам, по думите на капитана, приливът на вода не е голям.“, обясни още кап. Пламен Бонев.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

P.S.
ОБАЧЕ ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!!!
И НАКАЗВА УБИЙЦИТЕ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД!
ПОРОШЕНКО ЩЕ "ХАПНЕ" 800 ХИЛЯДИ ЕВРО ОТ ТАЗИ СДЕЛКА,А НАРОДА ДА ГО ДУХА!!!
А ДАНО И НАС НИ ОГРЕЕ БОЖИЕТО ВНИМАНИЕ!!!



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3955337
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031