Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 11:14 - НЕ СЕ ЧУДЕТЕ,ТОВА Е ХИТРИНО :ГЕРБЕРО-СИК-АДЖИЙСКА МАФИЯ+АЛЧНИ ДПС-АРСКИ УПРАВЛЕНЦИ!!! РЕЗУЛТАТА Е НАЛИЦЕ!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1383 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 10.12.2016 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как кметът на Хитрино си купи мерцедес за 110 000 лева общински пари.

https://www.24chasa.bg/Article/1471461

Как кметът на Хитрино си купи мерцедес за 110 000 лева общински пари Как кметът на Хитрино си купи мерцедес за 110 000 лева общински пари.
Виолета Минчева www.24chasa.bg 
Общинският съветник Метин Яха разказва как са гласували в Хитрино. СНИМКА: Виолета Минчева Нуридан Исмаил (с бялата блуза), смята че си е заслужил луксозното возило. СНИМКА: Виолета Минчева Мерцедесът за 100 000 лева. СНИМКА: Виолета Минчева С бюрократични хватки ДПС е прокарало в дневния ред на общинския съвет в шуменската община Хитрино купуването на мерцедес Е - класа за кмета Нуридин Исмаил. Луксозното возило за 110 000 лева обикаля от няколко дни улиците на селото, което е едва с 800 жители, но е център на община, населена с 12 000 души. Това е третата му кола в общината. Предишните са 7-годишна тойота и стара лада.
"Разбрахме за купуването на мерцедеса едва през юни и се възпротивихме на последната сесия на общинския съвет. Разходът обаче бил заложен още при приемането на бюджетаза 2012 г. в началото на годината. Тогава не сме разбрали, защото документите за сесията ни се дават в последния момент преди да започне заседанието", призна местният лидер на ГЕРБ и общински съветник Метин Яхя. Според него е неприлично в община с нисък стандарт, много безработни и много дупки по улиците да се прави такъв разход за луксозен автомобил. Дори и да бяха разбрали навреме за предвидената луксозна покупка в община Хитрино, опозиционерите от ГЕРБ не биха могли да повлияят на решението на общинския съвет, което е взето и с техните гласове. Кметът Нуридин Исмаил е избран със 70 процента от гласовете и има подкрепата на две трети от общинските съветници."Колата не е скъпа. За да я купим, значи има нужда. Мерцедесът ще се ползва от екипа ми.Имам два успешни мандата зад гърба си, за трети ме избраха. Над 10 млн. лева съм докарал в общината във всеки от мандатите по проектно финансиране. Общината е добре поддържана и затова смятам, че избирателите ми няма да се обидят на тази покупка", твърди кметът Нуридин Исмаил. Той се съгласи само на телефонен разговор, като избегна личен контакт. Вчера и целият автопарк на община Хитрино бе изпокрит, отвън бяха паркирани само евтините лични коли на служителите. Кметът Нуридин Исмаил всява респект не само в община Хитрино, а и в цялата Шуменска област, тъй като е областен председател на ДПС. Започнал като кмет на кметство през 1990 година, той е бил заместник-кмет на Хитрино, а сега е вече трети мандат градоначалник. "Аз съм политик, 20 години съм в местното самоуправление", изтъква Исмаил. Общинският съветник Метин Яха разказва как са гласували в Хитрино.
СНИМКА: Виолета Минчева.
"Няма обществен натиск върху кмета и администрацията. Общината си планира средствата, няма просрочени плащания, приключваме последните години с излишък. 20 млн.лева са привлечени в предишните два мандата по проекти за пътища, улици, водопроводи. Собствените приходи на общината надхвърлят 1 млн. лева. Даваме под наем 14 000 дка общинска земя, не сме вдигали местните данъци и такси от 8 години и затова имаме висока събираемост", обясни заместник-кметът Бюлямин Хасан.Той твърди, че е направена обща поръчка за техника, а не само за кола.Купен е багер за 135 000 лева, който ще бъде доставен до дни. Купен е и самосвал втора употреба за 20 000 лева."С тази техника ще икономисваме пари за ремонтни дейности, защото външните услуги са скъпи", изтъква заместник-кметът. Според него общината има възможно най-добрата социална политика, като е заделила собствен фонд за подпомагане на хора в крайна нужда, плаща половината такса за детска градина на всички деца и е реализирала проекти за лични асистенти и за временна заетост, за да създаде работни места на хората."Тук се живее много тежко, няма работа. Ако си над 45-50 години, няма никакъв шанс да намериш постоянно място. Аз например цепя дърва за 3,50 лева на кубик, защото не мога да намеря друго", обясни 42-годишният Мехмед. "Работя за 320 лева заплата, имам две деца и се справям някак. Хората, които нямат и моите доходи, живеят трудно. Не е моя работа да коментирам работата на кмета", обясни жена на 32 години, която работи в цеха за метли. "Никой няма да каже нищо против общината, защото те назначават хората и по временната заетост, и на другите места. Може улиците да са в дупки, хората да изнемогват, но парите са в тях, те си ги разпределят, ние не можем да направим нищо", обясни кибик, който отказа да си каже името. Нуридан Исмаил (с бялата блуза), смята че си е заслужил луксозното возило.
СНИМКА: Виолета Минчева
Останалите минувачи също свиват рамене и обясняват, че не знаят нищо по въпроса. "Не разбирам български. Искам по-висока пенсия от държавата", вика и 74-годишната Селиме Шабан. Съселяните също изведнъж престават да разбират български, щом чуят въпрос за разходите на кмета. "От 2003 година досега в община Хитрино са закрити 7 училища. Наесен ще са само две за 21 села - в Хитрино и Живково. Селата тънат в мизерия, сградите на закритите училища се разграбват, а в същото време общинската администрация строи нови ритуални зали", казва Метин Яхя и продължава:"Всяка една от новите сгради струва по 400 - 500 хиляди лева, а те се ползват рядко - само когато има сватба. Тези разходи вероятно са за източване на средства. Хората се възмущават, но са зависими, защото ДПС има пълен монопол. Общинската администрация е най-големият работодател, затова хората не смеят да упрекнат кмета за нищо. ДФК излезе със заключение след ревизия, че кметът Нуридин Исмаил е ощетил бюджета на община Хитрино със 700 000 лева за 2010 година, но и тази констатация потъна някъде и няма акт."Скъпи джипове на мода в бедните ДПС общиниKметът на община Исперих Бейсим Басри си купи трети джип преди две седмици, който е за негово лично ползване. Както "24 часа" писа, луксозният BMV Х6 струва на избирателите в Исперихско 80 000 лева, защото е втора ръка. Басри е заварил в администрацията още два джипа - лада нива, ползвана от предишния кмет за трудни зимни преходи, както и "Шевролет Каптива".Шуменската община Венец пък е заделила в бюджета си 130 000 лева за нов автомобил. Обявената обществена поръчка не предвижда определена марка, а избор на возило по определени критерии.Процедурата ще бъде завършена до месец. Тогава се очаква кметицата Нехрибан Ахмедова да се вози в новия автомобил.

Копирано от
https://www.24chasa.bg/Article/1471461
© www.24chasa.bg

image

image

image

............................................................................................

ВСИЧКО В ТАЯ СТРАНА СТАНА "ЧАЕ ШУКАРИЕ"!!!
............................................................................................

ВМЕСТО ДА ВЪРВИМЕ НАПРЕД,НИЕ СЕ ВРЪЩАМЕ СТОЛЕТИЯ НАЗАД!!!

...............................................................................................







Гласувай:
5



1. nadzambunata - Мда, бедността си е направо порок!
10.12.2016 13:06
В Австрия е срамно да притежаваш такава скъпа вещ, ако останалото не ти е наред. Как е спрял тая кола в мизерното стърнище само... Боклук, как иначе да го нарека тоя?!
цитирай
2. chavdar01 - ДО 1. nadzambunata - Мда, бедността си е направо порок!
10.12.2016 15:30
nadzambunata написа:
В Австрия е срамно да притежаваш такава скъпа вещ, ако останалото не ти е наред. Как е спрял тая кола в мизерното стърнище само... Боклук, как иначе да го нарека тоя?!

ТАКА СИ Е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3965151
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031