Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2016 07:39 - БАЙХУЙ-СКАТА МИЛИЦИОНЕРЩИНА СИ Е ЕДНА ТЪПА ПОЖАРНИКАРСКА "РАПСОДИЯ"!!! "ДОЛНОТО МИ" Е ВИНАГИ ПО-НИСКО ОТ ГОРНОТО "МИ"!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 1262 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПОСЛЕДНОТО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА БОРИСОВ. ГЕРБ Е ОБРАЗЕЦ НА ПАРТИЯ, КОЯТО НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ БИВА ДА БЪДЕ ДОПУСКАНА ВЪВ ВЛАСТТА!

image

Свидетели сме на невиждани по своя политически размер демонстрации и действия на незачитане на закона от най-висшия етаж на властта.

Днес президента Плевнелиев наруши Конституцията, наруши основния закон на нашата държава, наруши го в качеството на висш, мажоритарно избран от целия народ, ЧИНОВНИК на народа. Поведението на президента е режисирано. Поведението на президента е зле реализирана пиеса със сценарист и режисьор Бойко Борисов. Пиеса, изцяло в стила на ГЕРБ, с първо действие от момента на подаване на оставката на Борисов. Защото днес президента ни показа, че само на базата на процесуални хватки, упражнява дадената му от народа висша форма, но власт БЕЗ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ. Защото отказът да изпълни основното си задължение на лидер на нацията в период на оставка на правителството, може да бъде обяснено само с трудно прикрит опит още малко да се замитат и замазват последиците от кризата, създадена и предизвикана от ГЕРБ.

Няма как незачитането, крещящото нарушение на Конституцията да бъде оправдано с морални, управленски и всякакъв вид субективни фактори. Ако беше така, върховенството на закона нямаше да е необходимо.

Цинизъм е да се прави опит да се прехвърли създадената от ГЕРБ правителствена и парламентарна криза на плещите на новоизбрания президент. Защото конституционен изход имаше. Просто Плевнелиев трябваше да назначи кабинета в оставка като служебно, при това със същите аргументи, с които оправдава неизпълнението на Конституцията. Само, че всеки от нас знае, че първо трябваше да ПОИСКА СЪГЛАСИЕТО НА БОРИСОВ.

Ето в това е гвоздеят на пиесата, наречена активно мероприятие, полицейско активно мероприятие. Ако Плевнелиев, обаче за момент бе постъпил конституционно, цялата същност на Борисов през последните два месеца щеше да излезе на показ, при това на показ без дрехи. Това е цената на нарушението на Конституцията. Спасяване на Борисов на всяка цена, дава на измислени козове на гербаджиите да започнат атака срещу новоизбрания президент, която те запяха в хор.

Питам се, по кой закон Плевнелиев ще назначава кабинет, който да провежда избори? Караянчева, Симеонов, Лукарски приличаха на застарял пионерски хор от близкото минало, който изпълнява волята на партията-майка.

Питам се докога ще ме изненадват министрите от кабинета Борисов 2 с неграмотност, некомпетентност, незнание… В купом, един след друг започнаха да ни убеждават, че са съгласни да стоят на поста си, че ще изпълняват, ще работят. И нито един от тези високопоставени наши началници не каза, че това е тяхно конституционно задължение. При това конституционно задължение, което им вмени Плевнелиев с отказа си да назначи служебен кабинет. Защото, ако за президента има конституционно задължение да назначи служебен кабинет, за ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА има конституционно задължение да работи до НОВ Министерски съвет. На министрите в оставка някой трябва да припомни, че съществува и чл. 111 на Конституцията. Разпоредбата на този член е императивна, тя не е пожелателна и не позволява пионерски волности.

Чл. 111. (1) Правомощията на Министерския съвет се прекратяват:

1. с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя;

2. с приемане на оставката на Министерския съвет или на министър-председателя;

3. при смърт на министър-председателя.

(2) Министерският съвет подава оставка пред новоизбраното Народно събрание.

(3) В случаите по предходните алинеи Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет.

Питам се и още нещо, има ли квалифицирани хора, които са дали или ще дадат съгласие да бъдат подчинени на Радев и същите те ще дадат съгласие, ей така, за удобството на Борисов и Плевнелиев, да бъдат подчинени на Плевнелиев един месец? Защото отговорността е на назначаващия, а отговорността на назначените е към назначаващия.

Като сапунена мелодрама звучи плачът на Плевнелиев – някой да ме замести, някой да спаси /или мен да спаси от/ Борисов, някой друг да даде, пък, аз ще се съглася. Унизително е дори да го гледа и да го слуша човек. Унизително бе присъствието му в целия мандат, но финалът е апогей.

Иска и се да кажа, нещо много силно на финал.

Спомням си едно интервю по Българското национално радио, излъчено на 08 септември тази година. Интервюто на Д-р Николай Михайлов, който каза: РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ОБРАЗЕЦ НА ПРЕЗИДЕНТ, КОЙТО НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТАРЯ.

Перифразирано от Кольовски: „ГЕРБ е образец на партия, която никога повече не бива да се допуска във властта!”.

Да не забравяме това.

image
Любо КОЛЬОВСКИ






Гласувай:
6



1. krumbelosvet - Борисов НАИСТИНА има най-добрите съветници на света.
22.12.2016 14:42
Най-вероятно същите, които направиха филм как са спечелили избори за пияницата Елцин. Но Елцин избра Путин и тия съветници изтърваха "някои детайли". Могат и у нас да сбъркат, но много по-лесно ще оправят грешката. Арсеналът им е невъобразим, той надхвърля далече представите за магия. Пак ГЕРБ е на хоризонта. Пази Боже.
цитирай
2. chavdar01 - ДО 1. krumbelosvet - Борисов НАИСТИНА има най-добрите съветници на света.
22.12.2016 18:03
krumbelosvet написа:
Най-вероятно същите, които направиха филм как са спечелили избори за пияницата Елцин. Но Елцин избра Путин и тия съветници изтърваха "някои детайли". Могат и у нас да сбъркат, но много по-лесно ще оправят грешката. Арсеналът им е невъобразим, той надхвърля далече представите за магия. Пак ГЕРБ е на хоризонта. Пази Боже.

ДАНО ТОВА ДА МУ Е КРАЯТ?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3980314
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930