Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 13:35 - ДО ПРОФ. ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ,КОЙТО УВАЖАВАМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО! ПРОФЕСОРЕ НА ВАШИТЕ ДВАМА ПРИЯТЕЛИ АКО СТАНАТ ДЕПУТАТИ ИМ ПОДАРЕТЕ "ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА"!
Автор: chavdar01 Категория: Политика   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2017 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДА СЕ ГРЪМНА ЛИ, ЧЕ ДВАМА МОИ БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ СА ВОДАЧИ НА ЛИСТИ НА БСП?

imageКЪМ НИКОЛАЙ МАРКОВ И МОЯТА СКЪПА ПРИЯТЕЛКА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: ДОБРЕ ДЕ, ДА СЕ ГРЪМНА ЛИ, ЧЕ ДВАМА МОИ БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ СА ВОДАЧИ НА ЛИСТИ НА БСП?

Не знам как се получи, но някак си много бързо след като имаме шанса Мутрагеньо да бъде окончателно унищожен, започнахме да се взираме с подозрение във всеки друг, който „евентуално ще го върне на власт“?! Не знам как се получи, но почти веднага след като го подкрепихме, генерал Румен Радев се превърна в черната ни овца, сякаш забравихме, че всички се обединихме зад него против всяко ГЕРБ-ераско изчадие?!

Да, признавам, че още преди да бъде избран възнегодувах срещу него, защото се разграничи от онзи патриот, който на язовир „Копринка“ стъпка знамето на НАТО и ЕС! Да, признавам, че предупредих президента Радев, че трябва да се еманципира от трите жени около него – собствената му, Корнелия Нинова и Илияна Йотова! Да, признавам, че съм споделял, че неговата кандидатура може би е американска, но преди изобщо да е ясно, че всъщност не неговите архитекти от клана Клинтън, а извън системният играч Тръмп спечели изборите в САЩ! Да, признавам, че неговото „русофилство“ винаги ми е било съмнително, защото просто е невъзможно съвместяването на позициите хем да си лоялен член на НАТО, хем да искаш добри отношения с Русия! Да, признавам, че винаги съм се съмнявал в искреността на Корнелия Нинова, защото съм дълбоко убеден, че още от началото на прехода БСП винаги е била про-американска партия!…

Да, признавам всичко това, питайки Николай Марков и Веселина Томова – нима още от преди 2010 година не съм бил един от най-яростните противници на мафията на Мутрагеньо от Банкя? Нима някога по някакъв начин съм спестявал каквото и да е в оценките си за неговото управление? Нима през всичките тези години съм се примирявал с идиотизма на ГЕРБ, дефинирайки тази структура като организираната мафия на обслужващия персонал на бившата комунистическа червена „аристокрация“? Нима съм спестявал на читателите на „Афера“ моите собствени разследвания, че Мутрагеньо и ГЕРБ са продукт на Бриго Аспарухов, кръга „Банкя“ и кръга „Монтерей“? Нима съм спестявал, че всъщност основният идеолог във „вътрешен“ план на СИК за създаването на тази „партия“, на ГЕРБ, всъщност е една от знаковите фигури на СИК – Румен Николов-Пашата?!… Какво съм спестявал, впрочем, скъпа моя приятелко, Веселина Томова, драги ми г-н Николай Марков, какво?!…

Задавам тези въпроси, защото изведнъж трябва да се почувствам предател на съпротивата срещу Мутрагеньо, тъй като двама мои близки приятели – изключителният журналист Тома Томов и уникалният анализатор проф. Иво Христов се съгласиха да станат водачи на листи на БСП? Трябва да се чувствам предател, защото тези двама мои приятели, за които впрочем гарантирам, са избрали този път на борба срещу Мутрата? Ами знаете ли, например, че Томето /Тома Томов/ напоследък винаги ми казваше, че „ако Мутрагеньо /както ти си го кръстил/ се върне още един път на власт, то на стари години ще трябва да емигрирам от страната?“ Ами знаете ли, което всъщност може и да проверите, че във всичките си интервюта и анализи проф. Иво Христов също така е от нашия отбор – яростните врагове на Мутрагеньо от Банкя? Защо тогава, питам, аз трябва да се чувствам низвергнат, след като тези двама мои близки приятели се съгласиха да станат водачи на листи на БСП, а Вие, г-н Марков, да ми обяснявате, че сте останали единствените борци срещу мафията с моята приятелка Веселина Томова?…

Да, признавам, че аз също имах покана, но отказах – не за друго, а защото смятам, че нямаше да бъда полезен на каузата! Защото, независимо, че преди седем години се скарах с Ахмед Доган и напуснах ДПС, все пак ще остана в общественото съзнание като „еничар“ и „национален предател“, въпреки че съм единственият интелектуалец в момента, който е задал реалните хоризонти на българската национална доктрина, на българската визия, на българската мечта! Но да, признавам, че на Тома Томов и на проф. Иво Христов вярвам убедено, просто защото сме изяли доста сол заедно, а това в българските светоусещания е гаранция за приятелство! Но не само, защото те двамата, убеден съм в това, като депутати ще бъдат гаранти на нашата обща борба срещу мафията на Мутрагеньо и ГЕРБ!!!

Е, кажете ми, помогнете ми, ако щете, да разреша собствената си дилема – нали всички ние искахме свестни хора в българския Парламент, след като ни е ясно, че народът не може да въстане по улиците и да потърси собствената си правда?! Нали всички ние упреквахме мислещите и знаещите хора, и искахме те да не странят, а да се включат в политическия живот на страната?! И изведнъж, когато това се случва чрез Томето, Ивака, Елена Йончева, Славчо Велков и т.н., ние и от това да сме недоволни и да подозираме тези хора в съучастие с мафията и Мутрагеньо?!…

Г-н Марков, скъпа моя приятелко Весе, въобще не се срамувам, ако във вашите очи изглеждам наивник – просто аз обичам и вярвам в мислещите и умните хора, каквито сте и вие, разбира се! Единственото, за което моля, е да дадете шанс на моите приятели да се докажат в това съвършено ново за тях измерение – реалната политика! Бъдете убедени, че евентуалният им провал за вас ще бъде поредно доказателство за вашите тези, докато за мен ще бъде краят на всякакви надежди за България!

Моля ви, оставете макар и за малко надеждите на стария човек!

Благодаря!

Проф. Людмил Георгиев

Отговор на Веселина Томова:

Приятелю, Людмиле, защо се припознаваш в текста на Николай Марков като „предател“, е твое светоусещане. Другаде обаче е заровен ключа от бараката. В съвсем различна посока. И само върха на айсберга е това кой в какви листи попаднал, че така да „свали окончателно Мутрагеньо от власт“. Ти и твоите приятели сте вероятно дотолкова умни, че няма как да не провидите, че това, което се случва след назначаването на т.нар. „служебно правителство“, правителство на „чистия, честен човек“ ген. Румен Радев, е мимикрия. Ти и твоите приятели, понеже сте умни и мислещи, няма как да не провидите, че самите обявени официално цели за „приемственост“ и „надграждане“, са просто овъртолване в тази Мафия, срещу която уж се борите. Ти и твоите приятели, няма как да не провидите, че със стари курви нов бардак не се прави, или се прави, но единствено, като смениш чаршафите. Кьорави ли сте, глухи ли сте, да видите какво се случва? Онемяхте ли за СИМБИОЗАТА, която задкулисно вилнее, а видимо УЖ прави някакви „промени“? Радвате ли колко възторжени похвали получава от Бойко Борисов и компания Вашия „влизащ в час“ Льотчик?

Тома Томов бил казал, че ако Мутрагеньо се върнел на власт, щял да емигрира. Да, де, ама не аз, а Тома Томов, наричаше Бойко Борисов „генерал“ и го призоваваше: „Генерал Борисов, дръжте здраво кормилото на държавата“. Тома Томов да е толкова наивен, че да не виждаше, че това по никакъв начин не може и няма да се случи? Надали.

Всеки прави своя избор сам. Най-малкият ми проблем е, че Тома Томов, Елена Йончева, Иво Христов, Александър Симов, Нона Йотова и т.н. щели да станат депутати. Ами да стават. Ти ли, който имаш достатъчно мозъчни клетки в главата си, не знаеш, че когато станеш депутат от желязна парламентарна група, като тази на БСП, /същото се отнася и за ГЕРБ/, колкото и да си „свободен“, вдигаш ръчичка и просто гласуваш?

Някога се скарахме върло заради Касим Дал. И излязох права. Днес нямам нищо против листата на БСП да е пълна с артисти, журналисти и всякакви „нови“ лица. Това, че съм водила война години наред с Групировката на Бойко Методиев Борисов обаче, не ме прави нито съмишленик, нито фен на БСП. Защото докато аз водех войната си, същите тия новоизлюпени „борци срещу Мутрагеню“, мълчаха. И не си спомням да са казали и половин остра дума срещу ГЕРБ и Борисов. Ама дума, която да плющи, а не да маже като фондьотен.

Това, което се случва сега в държавата е опит за официализирано надграждане на мафията. И аз не само няма как да участвам в тази мерзост, но ще продължа да върша това, което съм правела винаги – да бъда опозиция на ВСЯКА ВЛАСТ. Защото това е мисията на истинския журналист. Останалото е конформизъм.

Трябва да има и „луди“ като мен, защото те провиждат нещата още докато са в зародиш. Нещо, като „морфичен резонанс“. Не е време за „наивни надежди“, време е за думи – куршуми, които да разстрелват онова, което се задава – че БСП връща на „бял кон“ във властта Групировката на Бойко Методиев Борисов. Не се ебавам.

Отговор от Николай Марков:

Професоре, приятелю, само глупавите хора правят глупави неща, спомняте ли си го? Ако всички сме убедени, че в България е налице престъпен феномен, който има всички признаци на мафия, кой смятате има власт да разширява или ограничава политическо представителство? Не мислите ли, че ако партиите във всякакви варианти биха се явили като теоретична или реална заплаха за тази престъпна политическа среда, те щяха да бъдат „регулирани“ по логичен друг ред.

Не допускате ли, че именно влизането в политиката на чисти лица е дълбоката идея на самата мафия, а не на чистия порив на интелектуалеца!? Не разбирате ли, че ако мафията има абсолютна власт във всички измерения, което е очевадно, тя има и кадифена ръкавица, с която до асимилира всяка опасност!? Сам знаете, че срещу всички нас стои не само чудовище, готово да предизвика катастрофа в името на оцеляването си, но и организъм, готов да убие всеки и всичко, което застане открито срещу него под каквато и да е форма!?

Ние, уважаеми професоре, имаме шанс, защото сме мотивирани. Истинска премия е, че изглеждаме наивни и почти безопасни. Да му мислят вашите приятели и самият вие, защото сте извадили вече меча.
От тук нататък, ако не спазите старата рицарска традиция „извадиш ли го, сечеш“, трябва да се приготвите да отидете с безчестие в преизподнята! Успех…




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chavdar01
Категория: Политика
Прочетен: 3987675
Постинги: 2607
Коментари: 5561
Гласове: 4831
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930