Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 09:37 - Dollar Death Knell: МВФ въвежда световната валута
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.04.2021 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Dollar Death Knell: МВФ въвежда световната валута

5 април 2021 г.

https://www.youtube.com/watch?v=_F7bM63ZfWQ
https://www.youtube.com/watch?v=CKvdPoRb_8k

image

Антъни Мигчелс: „Хенри, нещо голямо се случи миналата седмица: МВФ ще дава заеми в СПТ. Специалните права на тираж са тяхната валута. Сами по себе си те не са нищо особено, но МВФ винаги е давал заеми  в долари.
Това, че ще печатат собствена валута в голям мащаб, за начало 650 млрд. Долара, е просто монументално. Това означава, че световната валута започва.
Това е ТОЧНО това, което Марк Карни (шеф на BoE) обяви преди 18 месеца. Че Петродолларът ще приключи „след десет години“ и ще бъде заменен със световната резервна валута на МВФ. Докладвах за това тук. Ще има златен стандарт и ще бъде катастрофално . " 
"Не се заблуждавайте: ако има Световна централна банка и валута на световния резерв, отвореното световно правителство не е далеч."
вижте инвестиционния съвет на Антъни по-долу
Петродоларът е мъртъв! Да живее световната резервна валута на МВФ!
От Антъни Мигълс (henrymakow.com)    

Осемнадесет месеца след като Марк Карни официално обяви края на Петродолара и замяната му със световна резервна валута на МВФ, МВФ съобщава, че ще създаде специални права на тираж на стойност 650 млрд. Долара.

Това е поразително събитие. МВФ престава да отпуска заеми в долари и започва да използва собствена валута, за  да спаси държавите. Деветдесет са поискали „съдействие“, финансите им са опустошени от блокирането.

650 милиарда долара може да не звучат много, но това е само началото. Скоро МВФ ще хвърли около трилиони SDR, както Фед прави сега с USD.

Идеята е, че валутата на МВФ може да се използва като резервна валута. И ще го направят, Петродолларът се надува зле и е загубил около половината от стойността си реално през последните 18 месеца или така. Еврото и йената също са в лошо състояние, скривайки истинския мащаб на спада на долара. Никой няма да се радва да види как техните резерви (или спестявания) се топят.

Това може да звучи или странно, или дори едва ли е уместно, но е така. Всички са смаяни от блокирането и „вируса“, ​​но на заден план продължава огромна финансова криза. Нека рекапитулираме ключовите събития през последните няколко години, които доведоха до този кризисен момент в световната история.

0. Прелюдията беше, че Федералният резерв започна да намалява през 2017 г. Предполага се, че се опитва да извади част от ликвидността, която са инжектирали по време на кризата през 2008 г., извън системата. И повишаване на лихвите. Това имаше изцяло предвидимия и наистина широко предсказуем ефект от създаването на голямо свиване на ликвидността в системата.

image

Ето тенденцията за растеж на М2, ключова мярка за парично предлагане.

Както е ясно видно, намаляването на Фед просто предизвика дефлационен срив, точно както през 2008 г. и 2001 г. Растежът на парите стана нула; трябва да расте с около 10% годишно, за да поддържа системата достатъчно течна. 


По принцип, за да се запази лихварството върху дължимия дълг, това е движещото ръст на парите. Никога няма достатъчно пари за плащане на лихва + дълг.


УРОК ИСТОРИЯ


1. Но историята със смъртта на Петродолара и възхода на световната резервна валута на МВФ започва сериозно през 23 август 2019 г., когато Марк Карни, тогавашен шеф на Банката на Англия, на среща с колеги от централните банкери, обяви, че „в рамките на десет години“  ролята на долара като световна резервна валута ще приключи и че той ще бъде заменен не от юана, а от световната резервна валута на МВФ. Той добави, че промяната на резервната валута обикновено се свързва с „драматични сътресения“.

2. След това, нито месец по-късно, в понеделник, 16 септември 2019 г.,  проблемите започнаха да се увеличават на репо пазара, където банките и други „институции“ използват ежедневни краткосрочни заеми, за да балансират счетоводството си. Той достигна 10%. Това показва, че играчите в банковата система в сянка вече не се доверяват на взаимното обезпечение. Те на практика спряха да си отпускат заеми. Може да се помни процентът на Libor през 2008 г., който се покачи, което показва същите проблеми. Това означава, че тези „институции“ са технически фалирали.

3. Това тогава беше оправданието за Фед да започне QE 4. Отначало те заявиха, че ще започнат а) да изкупуват държавни каси и б) да предоставят ежедневно „краткосрочни заеми“ на неплатежоспособни „институции“.


Започна с около 75 милиарда долара на ден, което в днешно време е малка бира, но нещата бързо ескалираха. На 3 януари 2020 г., в деня на екзекуцията на Soleimani, Фед съобщи, че те вече са предоставили 6 трилиона долара дневни заеми.

4. Нещата се влошиха само от там. Когато започна глобалното блокиране, 16 март 2020 г., Фед вече предоставяше страхотни заеми за банкова система в сянка по 1 трилион долара на ден. Онзи съдбоносен ден, когато 4 милиарда души получиха домашен арест, те стартираха „програма за закупуване на активи“ на стойност 4 трилиона долара, като по същество позволиха на „фалиралите“ институции (много е тъжно Newspeak да нарича тези институции за грабежи) да зареждат боклуците си на Фед, в опит да „реши“ проблемите на репо пазара.

Да, заключихме се, тъй като те дадоха 4 трилиона долара на банката, това се случи буквално. Всичко се продаваше като „паника поради Корона“, но истинската „паника“ (в действителност всичко е организирано от А до Я) беше на Уолстрийт.

5. Няколко пакета са дошли през Конгреса след спасяването. Мнучин даде на Уолстрийт още трилион . Байдън току-що е подписал сделка за 3 трилиона долара, повечето от които отиват директно и на мръсните богати. Като цяло Фед и правителството на САЩ добавиха 12 трилиона долара в нови долари към Системата от септември 2019 г.

6. В резултат на тази инфлация се случва очевидното: повишаване на цените. Особено в стоките. Всичко е с 50% или повече, дървесината 180%. Ще отнеме малко време, докато тези цени се превърнат в нарастващи цени на всички стоки,


Има и масови спекулации с жилища. Във Ванкувър, Австралия. Голяма част от него се управлява от Китай, който увеличи кредита с още по-голяма сума от Фед през последните няколко години. Някои казват, че са 30 трилиона долара.

7. Голяма част от инфлацията отива на фондовата борса, което води до нелепия „бум“ там, който е 100% напълно изкуствен и не би съществувал без Фед.


Между септември и декември 2019 г. S&P спадна от 2905 на 2416. Това трябва да се дължи на катастрофалното свиване на ликвидността в сенчестата банкова система, което стана очевидно с този 10% скок на лихвения процент на репо пазара.


След това, заради QE, той отново започна да се изкачва като луд, чак до 3380. След това загуби цели 1000 точки през седмицата след започването на Lockdown. Вероятно заради „covid“, но това нямаше нищо общо с това, това бяха същите проблеми във финансовата система, за които те предоставяха вече трилион на ден на репо-пазара и за които измислиха тези 4 долара Спасяване на трилион.

image

Оттогава S&P се е повишил до 4019 днес. Още 600 пункта покачване, докато реалната икономика се разпада поради блокирането.

8. Резултатът от всичко това е очевиден: той уби Долара. Точно както "икономистът" / агентът на банките Кайл Бас заяви, че ще направи, за да "оправи" финансите на Америка  през 2011 г. Както неговата стойност, така и неговият статус. Дедоларизацията продължава и ескалира. И без това рушащият се Petrodollar няма да се възстанови от това.

Ходът на МВФ потвърждава това: новите заеми са в техните СПТ, а не в обичайните долари. Доминирането на Вашингтон в МВФ официално приключи. Отсега нататък самият МВФ доминира.

ОБЛИГАЦИИ


Последната новина е, че пазарите на облигации сега  започват да показват нарастваща доходност . Лихвените проценти се повишават. Тези, които държат държавни ценни книжа, ще получат огромен удар с висока инфлация и те със закъснение се събуждат от този факт. Нарастващата доходност е естественият резултат, но разбира се по-високите лихвени проценти са смазващи за длъжниците. Това е неразрешимото (в рамките на лихварската финансова парадигма) разпятие, върху което са приковани хората: или инфлация, или дефлация. Или по-добре, първо инфлация, след това дефлация.  Създаване на класически бум от банкерите, те правят това през цялото време на модерността.

Само миналата седмица, 31 март, Фед,  в шоково съобщение, заяви, че няма да удължи "краткосрочна" мярка, която те въведоха миналата година "за успокояване на пазарите", която включваше по-слаби изисквания за капиталови резерви за "финансови институции". Де факто това означава, че банките и хедж фондовете трябва да притежават по-високи капиталови резерви. И това определено има затягащи ефекти върху парите. Всъщност: вероятно има сериозни последици за много „затруднени“ тоалети на Уолстрийт, включително самите мега банки. Не забравяйте, че те не биха се взаимствали само преди месеци и все още са на крака, разчитайки на вечни и все по-високи спасителни мерки от страна на Фед.

Не може да е много случайно,  че веднага голям хедж фонд, Archegos, се срина .

Остава да видим до каква степен Фед е готов да предприеме това, но всички залози са изключени. Те са способни на всичко. Те очевидно са на пътя на войната и унищожават онова, което е останало от Американската хегемония, така че е далеч от вероятността те да излязат за сериозна кръв.

Ако наистина сме били свидетели на края на експанзията на Фед, основните неизпълнения изглеждат почти неизбежни. Те просто не могат да ги спасят през цялото време, дори и да искат.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ


Това е то. Това, което обсъждахме от две десетилетия или повече в „Алтернативни медии“, сега се сбъдва.

Петродолларът официално приключи и МВФ създава своя собствена валута на Световния резерв, специалните права на тираж. Те вече не заемат в долари, а в свои пари.
Вашингтон вече не доминира над МВФ, сега МВФ се превръща в официалната Световна централна банка.

Официално притежавана от всички нации, но в действителност притежаваща всички тях.

И нека няма грешка: ако има Световна централна банка и валута на световния резерв, отвореното световно правителство не е далеч.

-----------

Антъни Мигълс е паричен реформатор и основател на „De Florijn“, безлихвена валута в Холандия. Блогът му е  realcurrencies.wordpress.com  


Умиращият долар и възходът на нова валутна поръчка
NWO Magick: фалшива „пандемия“ и много, много реален финансов колапс
Trillion Du Jour за паразити
Кризата се завръща, ще има златен стандарт и ще бъде катастрофално

 

Вземане на инвестиции -   „Златото беше катастрофа през последните 10 години! Всичко върви нагоре, но цената на златото все още е същата като през 2011 г., когато Фед брутално прекъсна изкачването си през 2000-те. Винаги съм вярвал, че там щеше да бъде златен стандарт в даден момент, преди световната валута. Но както винаги те създават факти на място. Това нещо със СПТ е сериозен бизнес.

В останалото, следете Фед. Ако сериозно ще прекратят експанзията си, тогава пуснете всички хартиени / доларови активи, акции и други подобни. Докато продължават да печатат, всичко ще продължи да се покачва, след като започнат да се затягат, всичко се срива. И Злато, въпросът е: пак ли ще са пари ?! Моят залог е, че все пак ще го направи, след като инфлацията започне сериозно да хапе. Основното е: хората не бива да спекулират, въпросът е как да станат независими от това вавилонско / нефилимско „финансиране“, което всичко се плаща от 90%. “-Антони Мигчелс

 






Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39931036
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930