Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2021 20:11 - КОЕ Е РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ?
Автор: boralin Категория: Рецепти   
Прочетен: 1381 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2022 16:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      През 2018 г. излезе от печат най-новото трето допълнено издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" от Борис Николов
image

     Излезе от печат дългоочакваното трето издание на книга със стряскащо заглавие. Неин автор е фитотерапевтът Борис Николов, изобретател на серия препарати на основа билката Tribulus terrestris(бабини зъби), наречени "Боралин". В началото на 90-те години на миналия век военните провеждат клинични изпитания във ВМА и е взето решение два от тях официално да бъдат въведени в армейската медицина. Друго проучване доказва свойството на Боралин-1 да разгражда холестеролни плаки и ошипявания, смятани за нелечими и до ден днешен. Досега в нашата практика не сме наблюдавали лекарствено средство с такъв бърз и траен ефект. Смятаме, че може предложеният прeпарат Боралин-1 да намери приложение при лечение на дископатии, спондилартрози и други с болков синдром. Това е заключението на наблюдаващата комисия, оглавявана от полковник д-р И. Балуков  през далечната 1990 г. Подполковник д-р П. Казанджиев предлага Боралин-3 да бъде внедрен за широко приложение при хирургични рани. Но в онези смутни времена започват тежки реформи на въоръжените сили и фитотерапията остава далеч от приоритетите на армията. Все пак на база клиничната документация здравното министерство издава на Николов едно от първите в страната официални разрешителни за практикуване и работа с пациенти.

     Малко хора имат такъв дух – дух на откривател. Мисли, разсъждения, изводи, свързани с нещо, което им е направило впечатление. И много преодолени трудности в името на хората! Бай Борис беше такъв, спомня си алтернативният лечител и бивш ПРна РИОКОЗ София д-р Теменуга Братанова. Една изключителна книга, която ни предлага рецепта за това как да подобрим качеството си на живот без "достиженията" на съвременната химия и без да направим фармацевтичните компании още по-богати. Боралин използва силата на растение, което природата сама ни е дарила. Книгата разказва също и историята за трънливия и труден път, който много български учени и лечители се налага да изминат, за да популяризират и докажат гениалните си идеи и да получат признание. Това е мнението на д-р Захари Райков, който е научен консултант на третото издание.
image

     В книгата билкарят разказва за своята борба с различни групи трудно лечими болести, като коксартрози, дископатии, подагра, простатити, инфаркти и инсулти. Според неговата теория, в основата им стои дефицит в кръвооросяването на капилярно ниво. С течение на времето коварните холестеролни микроплаки образуват запушвания в сърдечно-съдовата система и това води до страдание на органи, жлези или стави. Друго революционно за онези години становище е, че остеофитите или т. нар. "шипове" са холестеролни образувания, а не костни. Медицината на XXIвек наскоро стигна до същия извод, но все така не предлага адекватно лечение. А илачите на Николов от десетилетия трайно решават тези болезнени проблеми. Авторът пише през 2007 г.: Цялата информация, изложена в настоящата книга, е плод на клинични проучвания във Военномедицинска академия и ИСУЛ, София. За да бъда сигурен, че няма никакви странични явления в организма от продуктите от използваните растения, преди експериментите ги приложих върху себе си. За повече от 20 г., през кабинета ми минаха над 9000 пациенти. 

В този труд, предназначен за широк кръг читатели, Николов събира своите изследвания. Теоретичните постановки и откритията са подкрепени с множество анкетни мнения на пациенти от дългогодишната му практика, както и от част "Приложения", в която са представени факсимилета на протоколи от редица клинични и лабораторни изпитания. Интересна е и автобиографичната част, където Борис разказва за първите си срещи с билките в детските години, за педагогическата си работата като агроном и чиновник в Министерство на просветата.

     "Растението убиец..." се появи през 2006 г. в тираж едва 1000 бр. под шапката на издателство "Български писател". Само година по-късно в-к "24 часа" купува правата и отпечатва рекордните 30 000 бр., които се разпространяват като приложение към вестника. В новото трето издание са публикувани страници от оригиналния ръкопис, не намерили място в предишните тиражи. В допълнение ще видите откъси от интервюта, кореспонденции и документи, открити в неговия личен архив.
image

ОТ КОРИЦАТА НА "РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ..." 

          Цялата информация, изложена в настоящата книга, е плод на клинични проучвания във Военномедицинска академия и ИСУЛ, София. За да бъда сигурен, че няма никакви странични явления в организма от продуктите от използваните растения, преди експериментите ги приложих върху себе си. За повече от 20 г., през кабинета ми минаха над 9000 пациенти. Б. НИКОЛОВ, фитотерапевт, 2007 г.

 

          От една и съща билка той извлича три различни фракции – като агроном владее азбуката на химическите реакции и технологииА. ЦОНКОВ, журналист в-к "Лечител," 1992 г.

 

          Досега в нашата практика не сме наблюдавали лекарствено средство с такъв бърз и траен ефект. Смятаме, че може предложеният прeпарат Боралин-1 да намери приложение при лечение на дископатии, спондилартрози и др. с болков синдром. полк. д-р И. БАЛУКОВ, ВМА, 1990 г.

 

          Предлагаме лекарственото средство Боралин-3 да бъде внедрено за широко приложение при хирургични рани. подп. д-р П. КАЗАНДЖИЕВ, ВМА, 1989 г.

 

          След станалите разисквания ТИС реши: приема за внедряване в Медицинската служба на Българска народна армия на предложенията за изобретения, същите имат лечебен ефект. ген.-м-р доц. д-р П. ЧАУШЕВ, ВМА, 1990 г.

         

          "Растението убиец..." първо се появи 2006 г. в тираж едва 1000 бр. под шапката на "Български писател". Само година по-късно в-к "24 часа" купува правата и отпечатва рекордните 30000 бр. В настоящето трето допълнено издание ще намерите две рецепти с Tribulus terrestris, факсимилета протоколи от клиничните изпитания, непубликувани страници от оригиналния ръкопис, архивни документи, интервюта и информация за лечението с препаратите от серията "Боралин" по технология на фитотерапевта Николов. Публикацията се посвещава на 95-годишнината от неговото рождение. Ю. ДИМИТРОВ, издател, 2017 г.

ISBN 978-619-91023-0-5     


Лечителят приема по график до последния си ден 18 VII 2009 г., когато след нелеп битов инцидент той си отиде от този свят на 88 годишна възраст, в отлично здраве. Днес фамилната фирма "Боралин" ЕООД продължава неговото дело. Едноименното издателство представя на читателите за трети път "Растението убиец на холестеролните плаки", като изданието е преработено и допълнено с рецепти и полезна информация за билковите сиропи "Боралин", които отдавна са в промишлено производство и дистрибуция като регистрирани хранителни добавки. Сбъдната е мечтата на Борис Николов те да се появят по рафтовете на аптеките, където да бъдат достъпни за всеки нуждаещ се. Публикацията се посвещава на 95-годишнината от неговото рождение.

Търсете по книжарниците и в Интернет на адрес www.boralin.eu

Още по темата в 24chasa.bg:

Растението убиец на холестероловите плаки

 https://www.24chasa.bg/Article/5371373

 

Лечителят Борис Николов: Българската "виагра" се казва бабини зъби

 https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5819683
 

Информация за билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

ще намерите тук: www.boralin.eu




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boralin
Категория: Рецепти
Прочетен: 53660
Постинги: 10
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031