Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2021 15:44 - Какъв е светът
Автор: hamlet6op Категория: Технологии   
Прочетен: 7944 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.09.2021 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   
    Информацията управлява материята и енергията. Това е закона който използваме във всеки един момент от ежедневието си. За да има управление на реалността, тоест настоящето време, е нужно да има различни представи за протичане на даден процес. Избира се една от тях и се стартира осъществяването и. Управляващата информация е всъщност разклонен алгоритъм. В точката на разклонение на алгоритъма има условие, и то има посока на изпълнение. Това е и причината да има разлика между начало и край, минало и бъдеще.   
    Разбира се има и процеси които се повтарят без условие и се намират в повтарящ се цикъл. Повтарящите се процеси дават една и съща информация във времето. Те са в основата на материята. Материалните частици са в същност повтаряща се във времето информация. Цикъла на движение на информацията е затворен, без разклонения.    
    Всичко възприемано от нашите сетива е енергия и информация. Връзката между енергията и масата според най-известната формула на Айнщайн показва, че материята е концентрирана енергия и движение. Светлината е информация и мерило за количеството материя и нейното движение. 
    Наукаta и Исус казват едно и също.
Евангелие от Тома:- „Аз съм светлината, която е над всичко. Аз съм всичко: от мен всичко е дошло, и към мен всичко се връща. Разцепи дървото - аз съм в дървото. Вдигни камък - и там ще ме намериш."     
       Всичко е светлина и информация. Това което възприемаме като материя е в същност повтаряща се информация във времето.
   
       Човешкото тяло е съставено от материални клетки, които периодично биват  цялостно подменяни. Единствено остава същото информацията за техния строеж и функционална връзка с другите клетки. 
    Информацията има две състояния, на определеност и неопределеност. Ние в този свят търсим определеността и еднозначната истина. Това ни дава възможност да си поставяме задачи и да предвиждаме тяхното положително изпълнение. Положително е да контролираме материята и тялото ни в желаната от нас посока.    
     Истината се проверява чрез тестване и в материалния свят. Всичко което съществува като материя е истина и това го потвърждават нашите сетива. Ние сме се появили на този материален свят защото сме искали да управляваме материята и нашето тяло, негово проявление. За това и търсим определеността на материята и нейната сигурна опора. Материята е повтаряща се информация в време-пространството    
        Определеността е знак, че нещо съществува или не съществува и се бележи съответно с Единица или Нула. Неопределеността е граница или обвивка на това което съществува, тоест няма информация или тя е двойствена или многозначна. Всичко това зависи от гледната точка към съответната граница или обвивка. Да ли позицията ни е като вътрешна или външна.    
      Така стигнахме и до представата ми за време-пространството. Тази представа не се появи от веднъж, а е в резултат на дълги търсения и размисли, но за това в друг постинг.    
       Да не забравяме за основната представа, че вселената е информационна същност, а материята е съставена от сложни частици в който информацията се намира в непрекъснато движение и повторение. Енергията е количествено измерение на затворената информация в съответната частица. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hamlet6op
Категория: Забавление
Прочетен: 190415
Постинги: 84
Коментари: 121
Гласове: 325
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930